România, pe primul loc în Europa la ritmul de expansiune al lanțurilor de cafenele

România, pe primul loc în Europa la ritmul de expansiune al lanțurilor de cafenele

Analiza ia in calcul retele locale precum 5 to Go si Zireto, dar si marci internationale ca McCafe (parte a McDonald’s) si Starbucks. Din estimarile facute de ZF, e vorba de 900-1.000 de cafenele de tip lant in total.

„Dupa numarul de unitati nou inaugurate, Romania esta piata europeana cu cea mai rapida crestere, de 29%. Brandul local 5 to Go este lantul cu cea mai alerta expansiune, deschizand 181 de unitati in 2022”, conform Allegra World Coffee Portal, citat de Ziarul Financiar.

La nivelul intregii Europe, ritmul de crestere al pietei a fost de 3,3% anul trecut, pana la peste 42.800 de cafenele de lant. In total, in Europa sunt analizate 40 de tari, iar dintre aceste 31 au inregistrat cresteri, cu Romania in pozitia de lider.

Pe plan local exista un numar relativ mic de lanturi de cafenele, mai ales cand vine vorba de nume internationale. In ceea ce priveste retelele locale, dincolo de 5 to Go care are deja peste 450 de unitati, mai sunt si alte nume importante precum Zireto, Tedis sau The Coffee Shop.

„Zireto este astazi al doilea cel mai extins lant de cafenele din Romania, dupa 5 to Go, dar inaintea Starbucks. Zireto mizeaza pe chioscuri si cafenele mici, dar a deschis si un prim drive-thru si un local de tip flagship”, arata aceeasi sursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL