Arena Urșilor, o rampă de lansare pentru visurile antreprenorilor

Arena Urșilor, o rampă de lansare pentru visurile antreprenorilor

Urșii din Brasov au revenit in oras! Nu ca sa sperie turistii, ci ca sa recompenseze startup-urile din Romania. Arena Ursilor este un proiect independent, apolitic, dezvoltat în colaborare cu diferiti parteneri, avand ca scop sustinerea startup-urilor, finantarea si dezvoltarea lor.

Acesta a fost, în mod cert, cel mai important eveniment economic al anului de la Brașov. Arena Ursilor devine nu doar un spațiu de lucru, ci o rampă de lansare pentru visurile antreprenorilor dornici să creeze și să inoveze într-un mediu prielnic și dinamic.

Evenimentul de pre-accelerare afaceri organizat de catre ProAfaceri Romania a adunat peste 130 participanti in sala, numerosi parteneri media si parteneri logistici, dar si un partener Gold, BCR, care a sustinut contravaloarea premiilor.

Cele 12 echipe care s-au inscris (3 cohorte a cate 4 start-up-uri) au prezentat in fata „ursilor” si audientei afaceri in faza de inceput (early stage), inclusiv produse sau softuri (MVP – Minimum Viabile Product) si s-au batut pentru premiile in bani si posibile investitii in afacerile lor.

Juriul a fost format din “ursi” extrem de profesionisti, oameni cu experienta in antreprenoriat, management sau finante.

Astfel, “ursii” au fost urmatorii:

 1. Sergiu Nichiforov – director agenție BCR
 2. Bogdan Micu – antreprenor global în energie verde
 3. Sorin Basca – antreprenor in contabilitate si finante
 4. Petrica Muresan – antreprenor servicii online de resurse umane și SSM

Acestia au evaluat planurile de afaceri inainte de eveniment, iar in cadrul Arenei Ursior au evaluat modul de prezentare al startup-ului si produsul sau softul prezentat de catre aplicanti in public.

Pe langa antreprenori si manageri, in sala au fost si reprezentanti ai liceelor brasovene, ai Universitatii Transilvania, atat elevi, studenti, cat si profesori.

Cele 12 start-up-uri care au aplicat au fost:

 1. Best CNC Jobs – un portal specializat in recrutarea de personal pentru industrie (antreprenor Basarabeanu Razvan)
 2. Joon Roots – productie de cosmetic naturale si distributie de chiloti menstruali (antreprenor Junc Elena)
 3. PlayDent – cabinet stomatologic cu servicii “umane”, personal empatic si cald care ajuta pacientii sa se trateze fara frica (antreprenor Mihnea Stoian)
 4. Mydeally – aplicatie sociala de digitalizare a caritatii si evitarea risipei alimentare (antreprenor Schitcu Dragos & Ovidiu Dam din Iasi)
 5. ConJoin – aplicatie de realitate virtuala pentru constructii (antreprenor Anton Kaplun din Ucraina)
 6. ROCCO – aplicatie de comenzi online centralizate de pe diferite platforme specializate (antreprenor Rob Marian & Team)
 7. Summise – aplicatie care ofera rezumatul orelor de curs contra unor abonamente, favorizand concentrarea la studiu (antreprenori Vlad Ionescu si Danciu Alexandru de la Colegiul Andrei Saguna Brasov)
 8. ParkFlow – o aplicatie care gestioneaza blocatoare de parcare inteligente, avand ca efect eficientizarea traseelor, parcarii, dar si reducerea poluarii din gazele de esapament
 9. Smarty – aplicatie web pentru gestiunea activitatii consilierilor si logopezilor scolari (antreprenor Solca Razvan)
 10. EduSync – platforma e-learning pt afaceri utilizand si inteligenta artificiala (antreprenor Dobre Cosmin)
 11. Ecosete – productie de sosete ecologice, fara cusatura, din bumbac reciclat (antreprenor Drimboi Nicolae din Craiova)
 12. CUB Velo Hub – centru de reparatii si inchiriere biciclete si trotinete (antreprenor Crican Cezar).

Pe langa pitch-urile celor 12 startup-uri, spectatorii au putut urmari o expozitie de roboti din Lego creati de catre copii de la centrul educational Learnex Brasov, o sesiune despre business coaching sustinuta de catre George Nedelcu – business coach, o prezentarea despre Plicul cu Idei – o solutie garanta de catre OSIM de protejare a unor idei de afaceri, modele, schite, desene industrial, etc prin amabilitatea Simonei Hritcu – coordonator Centrul Regional OSIM din Universitatea Transilvania, dar si prezentarea unei platforme de resurse umane www.timto.ro.

In final, castigatorii au primit urmatoarele premii:

Clasament (premii financiare oferite de catre BCR):

Premii speciale oferite de catre “ursi”:

 • 1. Rocco – acces la retele HORECA intermediat de catre Sorin Basca – Cont Consulting
 • 2. Jun Roots – mentorat marketing oferit de catre Petrica Muresan – ssm.ro
 • 3. Summarise – mentorat de afaceri oferit de catre Bogdan Micu
 • 4. Mideally – mentorat si posibila finantare oferite de catre Bogdan Micu
 • 5. Ecosete Craiova – premiu de popularitate si fiecare “urs” comanda sosete pentru angajatii proprii

In final, participantii au participat la o cina festiva si o degustare de vinuri oferita de crama Vinul Dragonului si USAMV Cluj Napoca

Evenimentul a marcat inceputul unui sir de evenimente de profil, destinate sustinerii startup-urilor” a declarant presedintele ProAfaceri Romania, dl Sorin Peligrad, organizator al Arenei Ursilor. “Vor urma si alte programe de accelerare, incubare si scalare pentru startup-uri aflate la inceput (early stage) sau deja mature, poate chiar la nivel international. Multumiri tuturor partenerilor care au facut posibila Arena Ursilor, tuturor celor care au crezut in acest proiect, dar si celor care l-au organizat initial in anul 2010”.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL