Brașovenii de la Visual Fan, comercianții Allview, fac primul pas spre bursă

Brașovenii de la Visual Fan, comercianții Allview, fac primul pas spre bursă

Visual Fan din Brașov, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, face primul pas spre listarea la Bursa de Valori București (BVB) și se transformă în societate pe acțiuni (SA), potrivit datelor Profit.ro. În paralel, compania și-a majorat capitalul social cu 45.000 lei, la 100.000 lei, prin aport în numerar al asociaților.

Banii atrași de la viitorii investitori vor fi utilizați pentru dezvoltarea de noi produse și linii de business. Acționarul principal al companiei, Lucian Peticilă, cu o cotă de 92%, a anunțat că pimul pas la bursă ar putea să devină realitate până la finele acestui an. Banii atrași de la viitorii investitori vor fi utilizați pentru dezvoltarea de noi produse și linii de business. Ceilalți acționari sunt Manuela Peticilă – 5% și Camelia Stefania Cotună – 3%.

Anul trecut, Visual Fan SRL a înregistrat o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei. Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Brandul  Allview este prezent pe piață din 2004, operând și pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL