România, locul 4 în Europa în ceea ce priveşte numărul de specialişti în IT

România, locul 4 în Europa în ceea ce priveşte numărul de specialişti în IT

România ocupă locul 4 în Europa în ceea ce priveşte numărul de specialişti în IT, dar peste 2,5 milioane de români nu au folosit niciodată internetul, a declarat preşedintele comisiei de IT din Camera Deputaţilor, Sabin Sărmaş.

Ţara noastră are şi cel mai mic număr de persoane care ştiu să utilizeze calculatorul la nivel de bază, iar acest lucru este cauzat de lipsa educaţiei în domeniu. 

Prezent la deschiderea celui mai mare eveniment de IT & Digital din Europa Centrală şi de Est, GoTech World, Sabin Sarmaş a afirmat că avem de-a face cu două Românii: o Românie care se află pe locul 4 în Europa în clasamentul privind numărul de specialişti, dar şi o Românie care se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de persoane care au competenţe digitale de bază.

Cifrele sunt susţinute şi de cele mai recente rapoarte europene, în care se arată că în ţara noastră, decalajele de folosire a internetului dintre mediul rural şi cel urban sunt deosebit de accentuate. Soluţiile propuse de autorităţi sunt alfabetizarea digitală de la nivel preşcolar şi o strategie naţională de transformare digitală.

Recent, ministrul Sebastian Burduja a declarat că proiectul care va pune datele românilor într-un singur loc avansează, iar cetăţenii nu vor mai fi puşi pe drumuri de la un ghişeu la altul. Burduja a adăugat că, în colaborare cu Poşta Română, derulează şi o caravană a digitalizării, transmite Rador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL