Jianu (CNIPMMR): Antreprenorul român în turism are, în medie, 48 de ani şi este la bază economist sau inginer

Jianu (CNIPMMR): Antreprenorul român în turism are, în medie, 48 de ani şi este la bază economist sau inginer

Antreprenorul român în turism are, în medie, 48 de ani, studii superioare şi este la bază economist sau inginer, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), Florin Jianu, la conferinţa de lansare a ediţiei a 3-a a studiului „Carta albă a turismului din România”.

„Din perspectiva Cartei Albe, o să fac o scurtă prezentare a datelor statistice conţinute. Ele sunt foarte utile atât pentru mediul public, cât şi pentru mediul privat. Am avut un eşantion de 705 respondenţi, împărţiţi în agenţii de turism şi unităţi de cazare, cu o abordare echilibrată în ceea ce înseamnă teritoriul României, pe fiecare regiune de dezvoltare.

Infrastructura rutieră sau cea de transport contribuie la ceea ce înseamnă afacerile din turism

Cele mai multe companii au, în medie, peste zece angajaţi, aşa încât vorbim de companii mici. Am realizat un profil al antreprenorului în turism. Antreprenorul român în turism are, în medie, undeva la 48 de ani, are studii superioare, circa 77% – 80% dintre ei, şi e la bază economist sau inginer. Lucrează, în medie, aproximativ 60 de ore pe săptămână pentru ceea ce înseamnă întreprinderea din turism.

Aşa cum spuneam, anul acesta se observă o creştere faţă de 2019. Astfel, avem creşteri pe ceea ce înseamnă evenimentele locale, evenimente culturale, festivaluri etc. Un lucru îmbucurător, de data asta pentru politicile publice. Se referă la infrastructura rutieră sau cea de transport. Care pe măsură ce se dezvoltă, şi vedem rezultate pozitive, contribuie bineînţeles la ceea ce înseamnă afacerile din turism”, a menţionat şeful CNIPMMR.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL