Blocaj birocratic cu iz politic pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Blocaj birocratic cu iz politic pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că demersurile pe care le face pentru continuarea lucrărilor la Aeroportul internațional de la Ghimbav sunt blocate instituţional.

Eeste vorba despre etapa a III-a – „Execuţie cale de rulare Alfa, platformă de îmbarcare debarcare şi extindere a reţelelor de canalizare şi drenaj”. Valoarea estimată a lucrărilor este de 35 de milioane de lei (7,7 milioane de euro), fără TVA, iar durata lor este de patru luni.

„În urmă cu două săptămâni am deschis ofertele pentru Aeroportul de la Ghimbav. Sunt șase oferte.  Am început pregătirea Planului Urbanistic Zonal şi încă din 30.10.2017 am depus toate documentele către Primăria Ghimbav, prin care am cerut un aviz de oportunitate. Din păcate, a trecut termenul legal şi nu am primit niciun răspuns, iar din 25 ianuarie am informat despre această situație instituția prefectului. S-a depășit termenul instituțional prevăzut de lege, deși exista posibilitatea pentru a rezolva această birocrație și mai repede, având în vedere despre ce obiectiv este vorba. Nu sunt un om conflictual, dar dacă această investiţie este blocată de comportamentul unor colegi, voi acţiona instituţional pentru a debloca această stare. Pentru că astăzi nu îşi mai au loc aceste orgolii nejustificate. Vom vedea ce se întâmplă în perioada următoare”, a declarat Adrian Veștea pentru newsbv.ro.

Adrian Veștea a mai menționat că dorește construirea Aeroportului prin eforturi proprii, prin contractarea de noi credite, având în vedere că anul trecut s-au restituit mai mult de zece milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Braşov se poate îndatora, respectând prevederile legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL