Lidl școlarizează studenți români în Germania

Lidl școlarizează studenți români în Germania

Ești absolvent de liceu, vorbești germana și nu știi încă ce universitate să alegi? Un retailer prezent în România dezvoltă un program prin care le oferă tinerilor șansa să urmeze cursurile Facultății de Comerț din Heilbronn, Germania. Pe parcursul programului de practică, studenții primesc un salariu cuprins între 1400 euro și 1800 euro pe lună, în funcție de anul de studiu.

Lidl România a lansat o nouă ediţie a programului Lidl Duales Studium. Aşadar, tinerii selectaţi vor urma cursurile Facultăţii de Comerţ din Heilbronn, şi, în acelaşi timp, vor acumula experienţă profesională practică pentru un post de management în vânzări.

Potrivit datelor companiei, este vorba despre un proiect internaţional, implementat în toate ţările în care retailerul activează, inclusiv în România. Programul se desfăşoară pe durata a 3 ani şi este dedicat absolvenţilor de liceu sau viitorilor absolvenţi din anul şcolar curent, care au cunoştinţe avansate de limbă germană.

Elevii selectaţi vor urma cursurile Facultăţii de Comerţ din Heilbronn, Germania, cu posibilitatea de a învăţa un semestru în anul II la o universitate parteneră din altă ţară, în funcţie de rezultatele obţinute în primul an. Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice şi un semestru de practică desfăşurat în magazinele companiei, în care studenţii urmează toţi paşii de şcolarizare necesari pentru o experienţă profesională solidă în vânzări.

Pe parcursul programului de practică, este asigurată cazarea studenţilor. În plus, fiecare semestru de practică este remunerat astfel: tinerii din primul an vor primi un salariu net de 1400 euro/lună, cei din anul doi 1600 euro/lună, iar cei din an terminal 1800 euro/lună. La finalul programului, studenţii obţin o diplomă recunoscută la nivel internaţional şi au posibilitatea de a se angaja ca Șef de Vânzări în cadrul companiei.

„Programul face parte din strategia noastră de a dezvolta o relaţie cu tinerii şi cu mediul educaţional şi, în acelaşi timp, dintr-un cadru mai amplu de programe şi parteneriate ale companiei noastre în acest domeniu”, a spus Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane, Lidl România.

Care sunt cerinţele programului? Diploma de bacalaureat şi cunoştinţele foarte bune de limbă germană (certificat nivel B2.2) sunt primele cerinţe pentru tinerii absolvenţi de liceu care îşi doresc să se înscrie în programul Duales Studium. Pe lângă acestea, pentru a fi selectaţi în program, elevii trebuie să aibă abilităţi de comunicare, spirit de echipă, flexibilitate şi mobilitate la nivel naţional şi internaţional, să fie încrezători în forţele proprii şi motivaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL