Încă trei produse românești vor primi recunoașterea europeană. Care sunt acestea

Încă trei produse românești vor primi recunoașterea europeană. Care sunt acestea

In perioada 24-26 mai 2018 se va desfasura la Vilnius, Lituania, cea de-a 22-a editie a expozitiei internationale AgroBalt 2018, una dintre cele mai semnificative si impozante expozitii internationale pentru agricultura si industrie alimentara din Tarile Baltice.

Evenimentul este organizat in cadrul formatului 16+1 (Albania, Bosnia – Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Slovacia, Polonia, Estonia, Ungaria, Romania si R.P. Chineza).

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi reprezentat de catre domnul secretar de stat Alexandru Valentin TACHIANU si va participa cu un stand oferit de catre organizatori, in cadrul caruia vor fi prezenti experti ai directiilor tehnice.

Mai multe produse traditionale romanesti oferite vizitatorilor

La standul MADR din incinta expozitiei vizitatorii vor putea degusta produse romanesti inregistrate cu Indicatie Geografica Protejata, precum: Magiun de prune Topoloveni din judetul Arges, Salam de Sibiu produs de cei 6 membri ai Asociatiei Producatorilor de Salam de Sibiu, din judetele Bacau, Sibiu, Brasov, Calarasi, Ilfov si Bucuresti, Novac afumat din Tara Barsei, judetul Brasov, Telemea de Ibanesti de la membrii Asociatiei pentru promovarea produselor traditionale de pe Valea Gurghiului, judetul Mures, produs inregistrat cu Denumire de Origine Protejata dar si Palinca de Bihor, produs cu indicatie geografica la bauturi spirtoase.

In cadrul Expozitiei Internationale pentru agricultura si industrie alimentara „AgroBalt” vor fi prezentate si produse ale caror documentatii se afla depuse la Comisia Europeana: Carnatii de Plescoi din judetul Buzau si Scrumbia de Dunare afumata de la membrii Asociatiei Ro-Pescador din Tulcea.

Cele trei produse care vor primi recunoastere oficiala, prezente la eveniment

De asemenea, vor mai fi oferite spre degustare alte trei produse ale caror documentatii sunt in curs de finalizare pentru a obtine protectie europeana: Telemea de Sibiu de la Asociatia Producatorilor de Telemea de Sibiu, Branza de Vaideeni obtinuta de membrii Cooperativei Agricola Vaideeni si Salata cu icre de stiuca de Tulcea de la Asociatia Ro-Pescador din Tulcea.

Federatia Nationala a Producatorilor de Produse Traditionale va oferi spre degustare cu sprijinul membrilor asociatiilor locale, preparate din diferite regiuni ale Romaniei, cum ar fi produse din lapte: branza, cascaval, cas afumat si neafumat, telemea, branza de burduf in coaja de brad, produse din carne (carnati de porc sau de oaie, slanina afumata, costita afumata, muschi afumat, ghiudem, babic, carnati picanti, carnati de casa, costita afumata, pastrama afumata etc.) cat si produse de panificatie si patiserie (Cozonac Domnesc, Cozonac Comoara Macinului, paine cu cartofi). Nu vor lipsi produsele din peste (bagheta pescareasca, batog afumat, pastrav ardelenesc, pastrama pescareasca, icre de crap), precum si vinul alb si rosu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL