Compania Naţională de Investiţii lucrează la 129 de biserici şi trei şcoli

Compania Naţională de Investiţii lucrează la 129 de biserici şi trei şcoli

Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, are în implementare, în acest moment, 248 de investiții, în valoare de peste 312 milioane de euro.

Acestea urmează a fi predate beneficiarilor, etapizat, până în anul 2020, în corelare cu durata de execuție. Mai bine de jumătate dintre acestea sunt aşezăminte de cult, adică biserici şi mănăstiri.

În cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social apar următoarele investiţii: 57 de săli de sport (precum sala de 5.000 de locuri din Oradea – jud. Bihor, sala de sport din incinta Clubului Dinamo – Bucureşti, sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Petroşani – jud. Hunedoara, sala de sport multifuncţională cu 3.000 de locuri din Slatina – jud. Olt).

Compania Naţională de Investiţii (CNI) mai implementează şi proiectul „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, în cadrul căruia se află în implementare 11 obiective de investiţii, în valoare de peste 50 de milioane de euro, în judeţele Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Prahova, Vaslui şi Vrancea.

Totodată, CNI are în achiziţie sau în curs de promovare proiecte majore precum stadioanele pentru Campionatul European de Fotbal 2020, Sanatoriul din Techirghiol, Spitalul Judeţean din Bacău, Cazinoul din Constanţa sau construirea a 30 de cămine studenţeşti în 14 oraşe centre universitare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL