Vârsta de pensionare, schimbată oficial! Ce trebuie să știi

Vârsta de pensionare, schimbată oficial! Ce trebuie să știi

Președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din Romania, Radu Crăciun, a vorbit despre noua lege a pensiilor. Acesta a declarat că România are o problemă cu bugetul asigurărilor sociale.

România are deja o problemă cu bugetul asigurărilor sociale. Întreg deficitul bugetului României este generat doar de deficitul bugetului de asigurări sociale. Presupunând că, prin absurd, peste noapte, bugetul asigurărilor sociale s-ar echilibra, automat s-ar echilibra şi bugetul României. Problema imensă pe care o are România nu este de natură decât de a se agrava, tocmai datorită faptului că nu reuşim să avem o politică mai prudentă a pensiilor în viitor. Angajarea unor creşteri de pensii în continuare este extrem de riscantă şi pentru faptul că, înseamnă că vom aloca bani şi de la alte capitole bugetare care sunt cel puţin la fel de importante, dacă nu chiar mai importante şi care ţin de dezvoltarea pe termen lung a ţării. Totuşi, bugetul este alocat pentru cheltuieli imediate, pentru că pensiile intră în categoria cheltuielilor imediate”, a afirmat Radu Crăciun, pentru capital.ro.

Radu Crăciun a precizat că vârsta de pensionare va creşte. La dispoziția utilizatorilor, Casa Naţională de Pensii Publice a făcut o aplicație care să ajute la aflarea online  a vârstei de pensionare la termen și anticipată

Astfel, cei interesați pot afla în doar câțiva pași anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, dar și la ce vârstă se pot pensiona anticipat.

Aplicația prin care vezi cum afli online vârsta de pensionare la termen și anticipată, în funcție de data nașterii poate fi accesată AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL