Serge Durand (Airbus): România a ratat șanse!

Serge Durand (Airbus): România a ratat șanse!

Serge Durand, responsabil pentru România al companiei Airbus, a reamintit că, la vizita preşedintelui Hollande în România au existat anumite promisiuni privind construcția de elicoptere. La fel, şi la vizita preşedintelui Macron, de asemenea. Numai că, mai spune francezul, „România a ratat şanse”.

„A ratat, da, pentru că, între timp, H215 a fost vândut în lume. Am vândut mult. Este fabricat în Franţa, pentru că nu a fost atins acel prag. Deci a fost ratată oportunitatea de a construi H215 în Braşov şi de a exporta din Braşov în lume acest IAR H215M. Repet: IAR, deci elicopter român. Deci care este miza României? Să aparţină unui club foarte, foarte select al constructorilor de elicoptere. Nu sunt mulţi. Asta oferă Airbus”, a afirmat Durand într-un interviu publicat e Agerpres.

Reprezentantul Airbus mai sper că această oportunitate să nu fie ratată definitiv, existând încă „discuții”, în contexutl în care, în această primăvară, unul dintre liderii Airbus a fost citat în presa franceză spunând că Airbus ia în considerare o retragere de pe piaţa română.

Toate variantele sunt pe masă. Suntem o industrie, o industrie mare, avem interese, mize, în lumea întreagă. Aşa că oferim oportunităţi mari şi, din nou spun, oportunităţi care nu trebuie ratate. Airbus Helicopters România a exportat între 70 şi 75 la sută din ceea ce construim. În prezent, avem aeronave ale forţelor aeriene franceze şi ale armatei franceze. Am încheiat munca la aparatele pentru Finnish Border Guard. Vă invit să veniţi în decembrie la ceremonia prezentării Super Puma, pentru garda de coastă din Finlanda. Avem aeronave din Djibouti, din Gabon, Emiratele Arabe Unite, din România, Ungaria şi multe, multe altele. Aceasta este o companie ce lucrează internaţional, deci contribuim la exportul României. E un lucru de luat în considerare. De aceea îmi doresc o discuţie deschisă. Dacă vrem să comparăm mere cu mere şi nu mere cu pere, vedem şi înţelegem marea diferenţă, care este în favoarea Airbus şi nu pentru că vorbim de compania mea, ci pentru că vorbim de numere, de fapte concrete. Nu vorbesc de promisiuni, vorbesc de fapte concrete”, a precizat Durand,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL