Incredibil! De ce austriecii de la Immofinanz renunţă să mai facă mall în Braşov?

Incredibil! De ce austriecii de la Immofinanz renunţă să mai facă mall în Braşov?

„Contextul nu mai este unul ideal. Luăm în calcul să vindem terenul (situat pe platforma industrială IUS SA – n.r.), pentru că avem cerere.“ Immofinanz are în România un portofoliu de centre comerciale şi birouri, cu o valoare de 810 milioane de euro.

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz renunţă la construcţia centrului comercial Stop Shop din Braşov, din cauza timpului prea mare care a fost necesar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Iniţial, ei spuneau că acest conceptul – STOP.SHOP – este ideal pentru ţările balcanice având în vedere mărimea oraşelor şi puterea de cumpărare a populaţiei, mai ales că feedbackul din partea retailerilor a fost foarte bun.

„Din cauza duratei îndelungate a fazei de autorizare, contextul pieţei pentru construcţia Stop Shop nu mai este unul ideal. Însă observăm o cerere mare din partea investitorilor şi luăm în calcul vânzarea terenului. Suntem în proces de consolidare a brandului Stop Shop în România şi în alte ţări prin achiziţii şi dezvoltări de la zero“, spune Fulga Dinu, country manager operations în cadrul Immofinanz România, citată de Ziarul Financiar.

Immofinanz spunea, la începutul anului trecut, că demarase procedura de obţinere a autorizaţiilor necesare pentru construcţia unui centru comercial Stop Shop în Braşov, iar estimările erau pentru finalizarea sa în acest an. Proiectul ar fi trebuit să se afle pe fosta platformă IUS din Braşov (fabrică de scule), oraş cu potenţial din punct de vedere imobiliar, cu precădere în sectorul retail, după cum motivau reprezentanţii Immofinanz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL