La Braşov, Facultatea de Ingineria Lemnului din cadrul Universităţii Transilvania, care nu scoate niciun şomer, a rămas cu locurile neocupate.
Aici studenţii ar avea locul de muncă asigurat la finalul studiilor, în fabricile din judeţ.
Potrivit reprezentanţilor universităţii, aceasta este singura facultate din România care pregăteşte specialişti în designul şi tehnologia mobilei şi a produselor finite din lemn.
„În sesiunea din septembrie erau disponibile la Facultatea de Ingineria Lemnului 120 de locuri. Au fost admişi 36 de candidaţi”, a declarat, pentru Mediafax, Liliana Rogozea, purtătorul de cuvânt şi prorector relaţii publice din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov susţin că, în judeţ, s-a declanşat o criză de forţă de muncă în toate domeniile.
„În judeţul Braşov este o criză acută de forţă de muncă. Toţi angajatorii se plâng de lipsa forţei de muncă, indiferent că e vorba de industria lemnului, textilă, în orice domeniu. În primul rând, şi din punct de vedere demografic, a scăzut foarte mult populaţia judeţului Braşov, după aceea multe dintre persoanele care au terminat o anumită formă de învăţământ nu sunt adaptate la piaţă, exact la cerinţele pieţei din ziua de astăzi. Şi soţul meu a făcut tot industrializarea lemnului, înainte de Revoluţie era o singură fabrică, un singur patron, era la Braşov şi o secţie la Râmnicu Vâlcea, acum s-au înfiinţat mai multe. În judeţul Braşov avem în fiecare săptămână peste 500 de locuri de muncă vacante”, a declarat Liliana Dragomir, directorul AJOFM Braşov.