Noi probleme pentru Volkswagen. Un mare producător de cipuri dă în judecată compania auto

Noi probleme pentru Volkswagen. Un mare producător de cipuri dă în judecată compania auto

Fabricantul de componente electronice Bradcom a deschis în instanţă o plângere înpotriva Volkswagen, legată de încălcarea unor brevete, solicitând despăgubiri de 1 miliard de dolari, precum şi întreruprea producţiei câtorva modele de automobile, informează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat acţiunea şi a precizat că producătorul auto va lua măsurile necesare pentru a-şi proteja interesele.

Revista Spiegel, care a anunţat conflictul, precizează că este vorba de 18 brevete pentru componente pe care Volkswagen le foloseşte pentru sistemele de navigaţie şi divertisment care echipează unele automobile.

Anul acesta Bradcom a intentat acţiuni asemănătoare în justiţie în Statele Unite împotriva mai multor companii, printre care Toyota şi Panasonic.

Acţiunile în instanţă au fost deschise în oraşele Mannheim şi Muenster, Broadcom încercând să obţină oprirea provizorie a producţiei unor modele Volkswagen, Audi şi Porsche.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/noi-probleme-pentru-volkswagen-un-mare-producator-de-cipuri-da-in-judecata-compania-auto-si-cere-despagubiri-uriase-17604484

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL