Curierul robot: Un start-up livrează mâncare și pachete cu roboți autonomi

Curierul robot: Un start-up livrează mâncare și pachete cu roboți autonomi

Visul de a avea un robot care livrează pachete la domiciliu este acum real, cu condiția să locuiești în Marea Britanie. Startup-ul Starship Technologies susține că a lansat primul serviciu prin care coletele sunt livrate de roboți direct acasă.

Pentru a folosi serviciul, clienții trebuie să ceară expeditorului să trimită pachetul la adresa startup-ului, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Odată ce pachetul ajunge acolo, aplicația companiei va anunța și vă permite clienților să solicite un robot Starship care să-l livreze oriunde se află. Prin intermediul aplicației, utilizatori pot vedea exact unde este robotul curier în orice moment.

Starship livrează pachetele într-o rază de două mile (3,2 km), dar intenționează să-și extindă zona de servicii pentru a face livrări pe raze mai lungi. Reprezentanții companiei susțin că durata de viață a bateriei nu este o limitare, ci că vrea ca timpul de așteptare să fie cât mai scurt posibil.

Momentan serviciul este disponibil doar în orașul britanic Milton Keynes, unde firma își are sediul. Totuși, Engadget scrie că startup-ul vrea să-și extindă serviciile și în afara Regatului Unit și va ajunge în San Fracisco până la sfârșitul anului.

Serviciul firmei este gratuit în prima lună, iar apoi costă 7,99 lire sterline pe lună pentru un număr nelimitat de livrări.

Acum câteva luni, Starship a obținut investiții în valoare de 25 de milioane de dolari de la Matrix Partners și Morpheus Ventures, scrie TechCrunch. Printre investitori se numără cofondatorul Airbnb, Nathan Blecharczyk și cofondatorul Skype, Jaan Tallinn. Starship a strâns în total finanțări în valoare de 42,2 milioane de dolari.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/idei-si-antreprenori/curier-robot-startup-livreaza-mancare-pachete.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL