Virusul pestei porcine africane nu poate fi oprit. Până acum, despăgubiri de 42 de milioane de euro

Virusul pestei porcine africane nu poate fi oprit. Până acum, despăgubiri de 42 de milioane de euro

România nu reuşeşte să stopeze epidemia de pestă porcină africană, deşi despăgubirile plătite de stat proprietarilor de porci sacrificaţi au adus o gaură în buget de peste 42 de milioane de euro. Bani plătiţi de noi, cu promisiunea că vor fi decontaţi cândva de CE, potrivit unui material din Gândul.

Ultimul bilanţ al epidemiei de pestă porcină africană (PPA), comunicat joi de ANSVSA, arată că sunt afectate 276 de localităţi din 17 judeţe. Numărul focarelor a crescut la 1.062 (dintre care 15 în exploataţii comerciale). În total au fost eliminaţi 356.144 de porci afectaţi de boală. Cinci focare din judeţul Satu-Mare au fost stinse, iar unitatea de procesare a cărnii S.C. Carniprod SRL din judeţul Tulcea şi-a reluat activitatea în data de 14 august, se arată într-un material al cotidianului Gândul.

Până la data de 1 noiembrie au fost despăgubiţi 7.785 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 189.184.220 de lei. Peste 42 de milioane de euro.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/virusul-pestei-porcine-africane-nu-poate-fi-oprit-pana-acum-despagubiri-de-42-de-milioane-de-euro-17599348

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL