Jumătate dintre firmele mici şi mijlocii braşovene ar putea face CONCEDIERI, ca urmare a majorării salariului minim

Jumătate dintre firmele mici şi mijlocii braşovene ar putea face CONCEDIERI, ca urmare a majorării salariului minim

Dintre respondenţii la Testul IMM, 52,20% au evidenţiat riscul necesităţii unor concedieri, din cauza majorării salariului minim pe economie începând cu 1 decembrie 2018, conform datelor prezentate luni de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Autorităţile au anunţat, la începutul lunii noiembrie, că salariul minim brut pe economie va fi majorat de la 1.900 de lei, cât este de la începutul acestui an, la 2.080 lei pentru cei fără studii superioare şi la 2.350 lei, pentru funcţii cu studii superioare şi pentru o vechime în muncă de peste 15 ani, începând cu 1 decembrie.

În plus, din cei 52,20% de respondenţi, 72,40% au menţionat că ar putea disponibiliza între unul şi cinci salariaţi, aceasta fiind opţiunea care a atras mai multe voturi, în condiţiile în care întrebarea permitea răspunsuri multiple. De asemenea, 14,1% dintre întreprinzători respondenţi au susţinut că iau în calcul să îi concedieze pe angajaţii cu peste 15 ani vechime, iar 13,5% pe cei cu studii superioare.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/confederatie-patronala-jumatate-dintre-firmele-mici-si-mijlocii-ar-putea-face-concedieri-ca-urmare-a-majorarii-salariului-minim-17706602

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL