Vânzărea unor modele iPhone în China, interzisă prin instanţă

Vânzărea unor modele iPhone în China, interzisă prin instanţă

Qualcomm Inc. a anunţat luni că a obţinut într-o instanţă o hotărâre împotriva Apple, care interzice vânzarea unor modele iPhone în China, informează Bloomberg.

O instanţă din Fuzhou a decis că Apple încalcă două brevete Qualcomm şi a emis ordonanţe împotriva vânzării modelelor 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X, a precizat Qualcomm.

Hotărârea vine pe fondul unei dispute globale între cele două companii americane privind taxele de licenţiere pe care Qualcomm le încasează pentru utilizarea tehnologiei sale în sistemele moderne de telefonie. Apple susţine că Qualcomm, care i-a fost furnizor în trecut, beneficianză în mod incorect de poziţia de cel mai mare fabricant de cipuri pentru smartphone-uri, pentru a forţa plata taxelor. Qualcomm a replicat că Apple îi foloseşte bunuri de proprietate intelectuală fără să plătească.

Acţiunile Apple au scăzut cu 2% la începutul şedinţei de tranzaccţionare în New York, iar acţiunile Qualcomm au crescut cu 2,9%.

Sursa: https://www.mediafax.ro/economic/vanzarea-unor-modele-iphone-in-china-interzisa-prin-instanta-17781020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL