Tesla anunţă o decizie radicală pentru a reduce cheltuielile companiei

Tesla anunţă o decizie radicală pentru a reduce cheltuielile companiei

Tesla va implementa o serie de măsuri pentru a reduce cheltuielile. Reprezentanţii companiei argumentează această decizie prin faptul nu va obţine profit în primul trimestru, chiar şi în condiţiile în care nu va oferi versiune mai ieftină, de 35.000 de dolari, a automobilului Model 3, transmite Reuters.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 3,4% după închiderea tranzacţiilor de joi. Această situaţie a trezit îngrijorarea investitorilor faţă de capacitatea companiei de a menţine marja de profit prin tăierea costurilor, cum ar fi recentele concedieri, dacă reduce preţurile celui mai nou vehicul.

De asemenea, unii analişti atrag atenţia că cererea pentru versiunile mai scumpe ale Model 3 a început să scadă în SUA.

Un analist al firmei Elazar Advisors’, Chaim Siegel, a menţionat că această scădere vine pe „pe fondul reducerii creditelor fiscale”.

„În acest an va avea loc o nouă scădere a acestor credite fiscale, aşa că încearcă să fie proactivi”, a menţionat Siegel.

Strategia vânzărilor exclusiv în mediul online ar permite o scădere a preţurilor vehiculelor în medie cu aproximativ 6%, a anunţat Tesla printr-o postare pe blogul companiei.

Compania va închide în următoarele luni mai multe dintre magazine şi va investi în sistemul de service.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a menţionat în repetate rânduri că strategia sa este să construiască vehicule scumpe, Model S şi X, al căror succes să ducă la producerea unui vehicul de serie de 35.000 de dolari, urmat de un SUV, vehiculul Model Y, aflat în faza de dezvoltare.

Sursa: Medifax

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL