O firmă americană face studiul de trafic din Braşov

O firmă americană face studiul de trafic din Braşov

Primarul municipiului Brașov a semnat, în această săptămână, contractul pentru actualizarea Studiului de trafic aferent municipiului Brașov. Prima zonă în care va fi realizat acest studiu  este Centrul istoric și cartierul Șchei.

„Zilele acestea am semnat contractul pentru actualizarea studiului de trafic din municipiul Brașov. Cred că este un lucru bun că firma care a câștigat licitația este cea care a realizat și studiul de trafic anterior, astfel încât poate avea o imagine clară asupra modului în care s-a dezvoltat orașul și, mai ales, asupra evoluției traficului în Brașov. Studiul se află la baza realizării orcărui Planu Urbanistic General, dar până la aprobarea acestuia, acest document, prin imaginea actuală a traficului din zonele pe care le analizează, va reprezenta fundamentul pentru deciziile pe care le vom lua pentru a descongestiona traficul dintr-o anumită zonă, pentru a crește mobilitatea și, implicit, pentru a reduce poluarea. După cum am spus de mai mult timp, prima zonă în care se va realiza acest studiu este zona de la Casa Armatei până la Pietrele lui Solomon. Este o zonă specială, care reprezintă o mare parte din istoria și identitatea orașului nostru; de aceea cred că trebuie să avem o abordare mai restrictivă față de celelalte zone ale orașului. În august vom avea studiul de trafic pentru această zonă, care va sta la baza oricărei decizii a Comisiei de Circulație sau de Urbanism. Apoi vor urma studiile pentru zona centrului civic și cartierul Tractorul”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalii contract: Actualizarea Studiului de Trafic aferent municipiului Brașov

  • Proiectant: S.C. Search Corporation SRL cu subcontractant S.C. Sigma Mobility Engineering SRL
  • Valoarea contractului: 628.627,37 lei fără TVA.
  • Durata de execuţie a documentaţilor: 12 luni.
  1. Zona Centrului istoric și cartier Prund-Șchei, studiu livrabil în 3 luni și ½ luni (trei luni și jumătate) de la semnarea  contractului;
  2.  L2 – zona Centrul Nou, străzile: 15 Noiembrie, M. Kogălniceanu, Zizinului, Harmanului, studiu livrabil în 5  luni de la semnarea contractului;
  3.  L3 – zona Tractorul, studiu livrabil în 6  luni de la semnarea contractului;
  4.  L4 – Întregul Studiu de Trafic al municipiului Brașov, cu concluziile întregii arii studiate, se va preda în 12 luni de la semnarea contractului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL