Primul eveniment își îndreptă atenția asupra vedetelor anonime din comunitatea locală

Primul eveniment își îndreptă atenția asupra vedetelor anonime din comunitatea locală

În continuarea poveștii de succes a paginii de Facebook Humans of Brașov, o echipa de câțiva brasoveni pun la cale un eveniment live în care să aducă pentru prima oară poveștile brașovenilor (in)vizibili pe scena Centrului Cultural Reduta într-un format cu 10 momente intercalate de dans, muzică, film și storytelling.

Scopul evenimentului Humans of Brașov este “de a aduce umanitatea mai aproape de oameni, prin oameni”. Din convingerea că Brașovul are nevoie de oameni autentici care au curajul să își spună poveștile pe bune, organizatorii pornesc de la ideea că “orașul lor natal reprezintă suma cuvintelor, emoțiilor și faptelor lor. Zi de zi. Faptă de faptă”

Prin cuvintele ambasadorilor care susțin proiectul sau chiar prin propriile lor momente de pe scenă, publicul va afla povestea lui Ștefan Vereș, brașoveanul care desenează portrete în Piața Sfatului de 20 de ani și care povestește despre importanța de a-ți urma pasiunea în viață; povestea lui Ionuț Rucăreanu, brașoveanul aplecat de viață care vinde ziare în intersecția de la Patria de 15 ani și care a dat dovadă de voință, indiferent de vreme și de greutățile vieții; povestea lui Constanțin Bănuță, brașoveanul de 70 de ani care se plimbă aproape zilnic prin oraș în timp ce ascultă muzică pe bicicletă pentru a-i face pe  oameni să zâmbească și încă alte 7 povești artistice prezentate prin dans, muzică și un scurtmetraj. Lisa Bella va susține un recital la un instrument mai inedit numit hang drum. Dansatorul, Victor Panturu, va povesti despre ce înseamnă să privească viața de la înălțime și Lorand Turkosi, printre puținii brașoveni care participă la concursuri de trial biking, va face o demonstrație pe scenă.

În total, vor fi 10 momente intercalate cu povești prezentate prin muzică, dans, storytelling și un film scurt românesc care prezintă o poveste locală într-o lume globală: scurtmetrajul Opinci, premiat în mai multe competiții naționale și internaționale.

“Nu avem nevoie de cuvinte pentru a simți fericirea. Dar avem nevoie de cuvinte pentru a descrie fericirea. Viața. Cuvintele ne aduc mai aproape unii de alții. Cuvintele produc emoție. Cuvintele închid și deschid suflete și minți. Cu toții suntem diferiți și cu toții folosim cuvinte pentru a deveni (și mai) diferiți. Zi de zi. Cuvânt cu cuvânt” menționează Mihai Leontescu, inițiatorul evenimentului. Acesta este crezul sub care s-au adunat peste 20 de ambasadori și contributori brașoveni dornici să participe la realizarea acestui eveniment.

Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook , dar pot fi cumpărate și de la Centrul Cultural Reduta sau Librăria Humanitas din Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL