Afacerile producătorului de sisteme de siguranţă auto Autoliv România au scăzut cu 12,5% în 2020. Compania a trecut pe pierdere

Afacerile producătorului de sisteme de siguranţă auto Autoliv România au scăzut cu 12,5% în 2020. Compania a trecut pe pierdere

Producătorul de sisteme de si­guranţă auto Autoliv România, sub­sidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de 7,4 mld. dolari şi 68.000 de angajaţi la nivel global, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de peste 3,4 mld. lei (707,7 mil. euro), în scădere cu 12,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 48,9 mil. lei (10,1 mil. euro), de la un câştig net de peste 4 mil. lei (862.000 de euro) în 2019, arată datele publice, prezentate de zf.ro. Autoliv România a avut anul trecut un număr mediu de 7.910 angajaţi, cu 671 de oameni mai puţini decât în anul precedent. Pe de altă parte, da­tele de pe site-ul companiei arată că Autoliv dispune de aproximativ 11.000 de angajaţi în centrele din România. 

Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Ro­vinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului 2019. Pe lângă unităţile de producţie a componentelor auto, compania mai deţine la nivel local centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru european de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL