Benzinăriile nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul. Noi creșteri ar putea fi înregistrate în octombrie

Benzinăriile nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul. Noi creșteri ar putea fi înregistrate în octombrie

Benzinăriile nu mai vând carburanți sub 6 lei litrul, iar unele sortimente ar putea trece chiar de 7 lei în cursul lunii octombrie.

În România, benzinăriile nu mai vând carburant sub 6 lei litrul, iar variantele premium ar putea ajunge la peste 7 lei litrul în cursul acestei luni. Noile creșteri în nemulțumesc pe șoferii din țară, pentru că doar în ultimele trei săptămâni carburanții s-au scumpit cu 19 bani / litru.

Carburanții au sărit de 6 lei litrul în benzinăriile din România

Unul dintre motivele creșterilor de preț înregistrate în ultimele săptămâni ar fi producătorii care ar fi scumpit barilul de petrol, în ideea că își vor recupera pierderile din cursul anului trecut.

Totodată, veștile proaste sunt definite de faptul că scumpirile vor continua și vor fi resimțite și al alte produse precum cele alimentare, de exemplu, notează Digi 24.

Un litru de benzină, în ultimul timp, a fost cu aproximativ 20 de bani mai scump de la o lună la alta.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, un plin de benzină costă cu 40 de lei mai mult, iar acest factor îi nemulțumește teribil pe șoferii români.

Principalii factori ai scumpirilor

Analistul economic Iancu Guda a explicat, pentru Digi24, care sunt principalii factori ce conduc la scumpirile de pe piață.

„Principalii factori pentru scumpire sunt revenirea economiei și producția din industrie care duce la creșterea cererii. Principala materie pentru combustibilul folosit la autoturisme s-a scumpit. În luna septembrie 2020 prețul barilului de petrol era 186 lei, acum s-a dus la 304 lei, deci scumpire cu 63%”, a explicat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL