Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă

Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă

O serie întreagă de noi informații despre casca de AR/VR pe care Apple se pregătește să o lanseze au fost publicate de The Information care citează mai multe surse. Printre altele, se pare că autonomia viitoarei căști va fi de doar două ore.

Pentru a adresa această problemă, Apple va oferi un brâu pe care este montat o bateriei de rezervă, conectată magnetic prin cablu la cască, pentru a extinde autonomia. Casca este construită doar din aluminiu, sticlă și fibră de carbon pentru reducerea dimensiunilor și a greutății.

Totodată, designul ascunde camerele video din dotare. Pe cască va exista un controller de tip Digital Crown, pe care utilizatorii îl vor putea folosi pentru a schimba rapid modul de vizualizare de la virtual la mediul real. Vor fi disponibile mai multe tipuri de benzi pentru montarea căștii pe cap, pe care Apple speră să le vândă separat, precum curelele pentru Apple Watch.

În cazul celor care poartă ochelarii de vedere, lentilele de vedere vor putea fi atașate magnetic la cască. În fine, printre facilitățile oferite de viitoare cască se numără și posibilitatea rulării în 2D a aplicațiilor de iPhone. Din câte se pare, există probleme cu folosirea căștilor Bluetooth terțe, unde sunetul ajunge cu mare întârziere.

Apple a lucrat special pentru scăderea lantenție în cazul propriilor căști AirPods. Prima cască Apple de AR/VR urmează a fi prezentată oficial anul acesta. Din câte se pare, prețurile vor începe de undeva de la 3.000 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL