Ford pregătește disponibilizări importante la principala sa uzină din Europa

Ford pregătește disponibilizări importante la principala sa uzină din Europa

Ford are în plan o nouă organizare a activității din Europa renunțând treptat la modelele cu marjă redusă de profit. Planul implică disponibilizări importante.

Publicațiile Automotive News Europe și Automobilwoche scriu, citând surse din cadrul diviziei europene a grupului Ford, că acesta va crea o nouă structură de afaceri în Europa, una menită să reducă treptat producția mașinilor cu marjă redusă pentru a se concentra pe vehiculele complet electrice.

Conform surselor citate, după ce a separat activitățile dedicate mașinilor electrice de cele pentru mașini termice și a demarat programul de reducere a producției de mașini cu motoare termice la unele uzine din Europa, acum a venit rândul fabricii principale din Koln și a sediului central al diviziei de pe continent să treacă prin disponibilizări.

Aceleași surse susțin că producătorul auto intenționează să reducă forța de muncă de la sediul său european din Koln, Germania, iar disponibilizările vor fi de ordinul miilor.

Ford se retrage din segmentele de volum cu marjă redusă

Reducerea de personal va avea loc în special în zonele de producție (asamblare) de mașini, motoare și transmisii, precum și în cele de dezvoltare, administrative și de vânzări. La Koln, Ford are în prezent circa 14.000 de angajați.

Așa cum era deja cunoscut, Ford se retrage din segmentele de volum cu marjă redusă, cum ar fi mașinile cu motoare termice din segmentele B (clasa mică) și C (clasa compactă), în încercarea de a asigura o dezvoltare durabilă și profitabilă a diviziei sale din Europa.

După ce a oprit producție modelului Fiesta, a anunțat stoparea asamblării compactei Focus în 2025 și a decis încetarea activității la uzina din Saarlouis (Germania), Ford este în curs de a transforma activitatea de la Koln într-una dedicată complet mașinilor electrice.

În acest context, decizia Ford de a vinde uzina românească de la Craiova companiei turce Ford Otosan – în care americanii dețin 50% dintre acțiuni – odată cu promisiunea de a asambla acolo atât modelul Puma, cât și Transit Courier și Tourneo Courier, toate cu variante termice și electrice, promite să asigure, cel puțin pe termen mediu, continuarea activității.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL