Siegfried Mureșan: 60 de milioane de euro pentru protejarea proprietății intelectuale a IMM-urilor din Uniunea Europeană

Siegfried Mureșan: 60 de milioane de euro pentru protejarea proprietății intelectuale a IMM-urilor din Uniunea Europeană

Europarlamentarul Siefried Mureșan a dat o veste bună antreprenorilor: Comisia Europeană și Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală au lansat o nouă ediție a Fondului pentru IMM-uri (SME Fund) care sprijină întreprinderile mici și mijlocii din Uniunea Europeană să-și protejeze drepturile de proprietate intelectuală.

Anul acesta, Fondul are un buget de 60 de milioane de euro. Pentru întreprinderile din România, Fondul prevede emiterea de vouchere în valoare de 1 000 de euro pentru a folosi la procesul de design și înregistrare a patentelor.

„Este o veste bună și un sprijin util pentru antreprenorii români, afectați de consecințele războiului purtat de Rusia în Ucraina. Protejarea proprietății intelectuale este singura modalitate legală de a evita ca ideile, produsele sau serviciile unice pe care o întreprindere le deține să fie copiate sau utilizate fără permisiune.

În procesul de tranziție către o economie verde și către digitalizare, inovația este cel mai bun instrument pe care IMM-urile îl au la dispoziție pentru a rămâne competitive. Însă dacă încurajăm IMM-urile noastre să vină cu idei noi, unice, inovatoare, trebuie să ne asigurăm și că acestea sunt bine protejate”, spune europarlamentul PNL (PPE) Siegfried Mureșan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL