Schaeffler a achiziționat Grupul Ewellix

Schaeffler a achiziționat Grupul Ewellix

La finalul anului 2022, Schaeffler a finalizat achiziția Grupului Ewellix, producător și furnizor global de componente și sisteme pentru tehnologia liniară. Gama complementară de produse Ewellix va completa perfect portofoliul de produse Schaeffler existent în divizia industrială.

Șuruburile cu role, actuatoarele industriale electromecanice și coloanele de ridicare sunt doar câteva dintre domeniile de produse în care acesta este lider de piață, cu multiple domenii de aplicare, inclusiv robotică, tehnologie medicală și mașini mobile. La nivel global, toate locațiile de producție care realizează componente și sisteme pentru sectorul liniar vor lucra îndeaproape pentru a realiza sinergii de procese.

Echipa segmentului de liniar de la Brașov va fi parte activă în acest proces, prin care compania va deveni mai inovativă, mai agilă și mai eficientă. La Schaeffler România, rulmenții pentru ghidajele liniare au reprezentat primul tip de rulmenți realizați in cadrul locației din Brasov, fabrica având o experiență de 20 de ani in producția acestor produse.

La Schaeffler Brașov se pot monta peste un milion de configurații diferite

Sectoarele principale pentru care se produc si in care acestea se folosesc sunt industria constructoare de mașini, industria medicala si industria tipografica. În fabrica de la Brasov se pot monta, în funcție de preferințele clientului, din 172 de tipuri de corp prelucrat, pana la peste un milion de configurații diferite.

În contextul acestei noi achiziții, la mijlocul lunii ianuarie a avut loc un eveniment global, care a marcat startul acestei migrații. Evenimentul s-a desfășurat în mai multe locații din Grupul Schaeffler, inclusiv în fabrica de la Brașov, iar toți angajații Schaeffler care realizează componente si sisteme pentru sectorul liniar au putut interacționa prin intermediul unor transmisii live.

„În timpul acestui eveniment, am dorit să împărtășim detaliile despre beneficiile acestei migrații, prioritățile generale și reperele, precum și obiectivele noastre generale. Împreună, vom forma unul dintre cei mai importanți furnizori de componente și sisteme liniare la nivel mondial”, explică Ralf Moseberg, Senior Vice President Industrial Automation la Schaeffler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL