Ministerul Finanţelor lansează din 12 aprilie o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată populaţiei

Ministerul Finanţelor lansează din 12 aprilie o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur destinată populaţiei

Ministerul Finanţelor emite joi, 12 aprilie, o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi de 6,70%, 7,30% şi 7,70% pe an. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

În perioada 12 aprilie – 11 mai, titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, şi de la unităţile Trezoreriei Statului.

Totodată, între 12 aprilie – 11 mai în mediul urban, şi 12 aprilie – 10 mai în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

“Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri”, spun reprezentanţii ministerului.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL