Revolut a înregistrat sucursala bancară din România

Revolut a înregistrat sucursala bancară din România

Revolut Vilnius a înregistrat sucursala București în luna iunie, printr-o decizie a Registrului Comerțului. Denumirea societății este Revolut Bank UAB Vilnius Sucursala București și are codul unic de înregistrare 48273978.

Sediul social al băncii este în Bulevardul Ion Mihalache 15-17, în clădirea Tower Center International, într-un birou Mindspace (care oferă spații de birouri de tip co-working). Sucursala fusese deja înmatriculată la registrul instituțiilor de credit al Băncii Naționale a României începând cu mai 2022.

Revolut are 2,8 milioane de clienți retail în România, adunați în circa cinci ani, cei mai mulți fiind utilizatori ai serviciilor de plăți și transfer. Revolut a lansat și serviciile de creditare în urmă cu un an și avea împrumuturi în sold de circa 90 de milioane de euro în luna mai.

Compania oferă conturi în România prin intermediul Libra Bank începând cu toamna lui 2020. Compania va continua să păstreze modelul integral digital și țintește locul 10 după active în piața românească, ceea ce presupune o cotă de piață de aproape 3% sau circa 20 de miliarde de lei echivalent la finele anului 2022.

Revolut nu a avut nevoie, pentru licența bancară, de autorizație din partea Băncii Naționale a României. Conform reglementărilor europene, instituția de credit din Lituania, unde Revolut operează de asemenea și unde a început deja să-și transfere clienții, poate funcționa pe teritoriul țării în liberă prestare de servicii, doar pe baza autorizației (licenței) ce i-a fost eliberată de Banca Centrală Europeană și a notificării autorității de supraveghere din țara de origine.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL