Early Innovators Business Plan Competition – pentru tineret creativ, bine educat financiar

Early Innovators Business Plan Competition – pentru tineret creativ, bine educat financiar

Tinerii antreprenori joacă un rol crucial în stimularea inovației, în crearea de valoare economică și socială și în modelarea viitorului. Prin susținerea și încurajarea tinerilor în antreprenoriat, putem sprijini dezvoltarea unei societăți mai dinamice, mai competitive și mai echitabile.

Trei parteneri de proiect vor organiza in Romania o competitie–pilot intre planuri de afaceri (termen 5 mai 2024), competitie care poate fi continuata si dupa incheierea proiectului: Early Innovators Business Plan Competition. Profesori, elevi de liceu (preferabil cu varste cuprinse intre 15-19 ani) si, optional, studenti, se vor organiza in echipe in vederea participarii la competitie.

Toti actorii implicati vor primi training specializat de la organizatori. Scopul proiectului este acela de a implementa un model german de bune practici de parteneriat public – privat. De aceea, competitia EIBPC va fi, in fapt, o platforma care va crea singergii intre: administratiile locale, universitati si mediul de afaceri. Rezultatele vor fi publicate si promovate pe toate canalele avute la dispozitie (atat cele programate in cadrul proiectului cat si cele care rezulta in timpul proiectului). Avand in vedere bazele proiectului, aspecte care tin de educatie duala si ghidarea tinerilor catre STEM vor fi constant promovate pe tot parcursul proiectului.

Conceptul de baza al Early Innovators Business Plan Competition il reprezinta Jugend Gruendet

Este unul dintre cele mai bune modele de parteneriat public – privat din Germania, constand intr-o competitie de planuri de afaceri care se desfasoara in fiecare an inca din 2003 (~4000 de participanti/an). De asemenea, modelul de transfer tehnologic Steinbeis, prin intermediul retelei din Romania, va asigura crearea singergiilor dintre mediul educational si mediul privat.

Categoriile de concurs prezentate pe aceasta pagina au fost identificate ca fiind prioritare pentru ideile de afaceri.

INDUSTRIE

produse si/sau servicii inovative pentru productie industriala – grea sau usoara: chimica, petrol, automotive, etc

STIINTE ALE VIETII

produse si/sau servicii inovative pentru imbunatatirea sanatatii (biotehnologie, biomateriale, microbiologie, genetica, etc.)

IT&C

produse si/sau servicii inovative in domeniul IT&C si new-media: e-commerce, social media, mobile gaming, etc.

CLEANTECH & ENERGY

produse si/sau servicii inovative destinate sustenabilitatii mediului inconjurator: agricultura sau productie ecologica, management energetic eficient, etc.

HoReCa

produse si/sau servicii inovative adresate industriei ospitalitatii (hoteluri, cafenele, restaurante) dar si turismului, in general.

ANTREPRENORIAT SOCIAL

produse si/sau servicii inovative, modele de afaceri care au alt scop decat profitul si care sunt abordeaza probleme sociale, culturale sau de mediu.

ALTELE

Produse si/sau servicii inovative care nu intra in niciuna din categoriile de mai sus in mod specific.

Recomandam ca ideile de afaceri transmise sa se incadreze intr-una dintre categoriile propuse. Vor beneficia de atentie sporita ideile de afaceri care se adreseaza componentelor de:

  • Smart City (Smart Governance, Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart Living)
  • eficienta energetica

Alte detalii si procedura de inscrierere (termen 5 mai 2024): https://early-innovators.eu/procedura

ProAfaceri Romania promoveaza acest proiect si incurajeaza liceenii sa se inscrie in aceasta competitie internationala

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL