TeraPlast mută depozitul din Brașov în parcul industrial Săcele

TeraPlast mută depozitul din Brașov în parcul industrial Săcele

TeraPlast, compania-mamă a Grupului TeraPlast, anunță relocarea depozitului TeraPlast din Brașov în parcul industrial Electroprecizia din Săcele.

Localizat în imediata vecinătate a municipiului Braşov, noul depozit are legătură directă cu DN1A și drumul de centură a municipiului Brașov, eficientizând astfel activitatea de aprovizionare și distribuție a companiei.

Suprafața locației este de 6.355 de metri pătrați și cuprinde două hale de depozitare și o platformă asfaltată. Depozitul va deservi livrarea către clienții liniei de business Instalații din centrul țării, inclusiv pentru situațiile când clienții doresc să-și ridice comenzile direct din depozit.

„Eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm. Unul dintre obiectivele TeraPlast în ultimii doi ani a fost valorificarea terenurilor deținute în București, Oradea, Constanța, Bistrița și Brașov. Am găsit depozite mai bune ca locație, amenajare și spațiu decât cele pe care le aveam, pentru creșterile pe care le avem an de an. Terenul pe care se afla vechiul depozit din Brașov a fost vândut la finalul anului trecut,iar banii au fost utilizați în achiziția producătorului de ambalaje flexibile Somplast Năsăud. Această acțiune vine în susținerea principiilor și strategiei TeraPlast de a avea active productive și nu active imobiliare”, a declarat Ovidiu Gurău, director comercial TeraPlast.

Principalele produse distribuite prin depozitul TeraPlast din Brașov aparțin linieide business Instalații, care cuprinde șasesisteme de produse din PVC, PE și PP: sisteme pentru transport și distribuție apă și gaz, sisteme pentru canalizări exterioare, sisteme pentru canalizări interioare, sisteme pentru protecție cabluri, sisteme pentru management-ul apelor pluviale și sisteme de încălzire prin pardoseală.

Grupul TeraPlast are în curs de implementare investiții de 34 de milioane de euro, dintre care 19 milioane de euro reprezintă investiții în linia de business Instalații.  Investițiile vizează extinderea capacităților de producție existente pentru țevi PVC, țevi PE, fitinguri și rotoformate. Acestea vor crește cu 50% capacitatea de producție a liniei de business Instalații și vor fi funcționale din trimestrul 4 al anului curent.

Pentru 2021, Grupul TeraPlast are bugetată o cifră de afaceri de 130 milioane de euro și o EBITDA de 18,2 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL