Telekom România oferă clienţilor reduceri la factură şi beneficii suplimentare în contul nefuncţionării serviciilor mobile pe 5 martie

Telekom România oferă clienţilor reduceri la factură şi beneficii suplimentare în contul nefuncţionării serviciilor mobile pe 5 martie

Clienţii Telekom România, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, vor primi reduceri la factură şi credit suplimentar la cartelele prepay, precum şi beneficii adiţionale, în contul nefuncţionării serviciilor mobile în data de 5 martie, a anunţat, într-un comunicat de presă, operatorul telecom.

„Telekom le mulţumeşte clienţilor pentru înţelegere şi suport şi anunţă că le oferă acestora reducere la factură şi credit suplimentar la cartelă pentru nefuncţionarea serviciilor mobile în data de 5 martie, precum şi beneficii adiţionale, atât pentru clienţii rezidenţiali, cât şi business. Astfel, abonaţii persoane fizice şi companii, clienţi ai serviciilor mobile, precum şi cei ai ofertelor integrate fix-mobil, vor primi o reducere echivalentă unei zile de abonament la prima factură lunară emisă după data de 11 martie. Clienţii cu servicii preplătite vor primi credit suplimentar cu echivalentul consumului mediu zilnic (la nivelul bazei de clienţi). Acesta va fi încărcat automat pe cartelă începând de săptămâna viitoare. Atât reducerea la abonament, cât şi creditul suplimentar, vor fi oferite clienţilor automat, fără a fi necesar ca aceştia să parcurgă paşii procedurali din contract”, precizează compania.

Potrivit sursei citate, începând din 2 aprilie, toţi clienţii Telekom ai serviciilor pe bază de abonament vor primi gratuit beneficii de voce, SMS şi date nelimitate naţional, valabile 30 de zile, pe care aceştia vor putea să le activeze oricând doresc, până la sfârşitul anului. De asemenea, pentru clienţii companii care au accesat deja oferta Freedom cu beneficii nelimitate, va fi oferit un SIM gratuit cu 2 GB trafic de net 4G, activ pe o perioadă de 30 de zile, pe care aceştia îl pot solicita în magazinele dedicate până la finalul anului 2018.

În cursul zilei de luni, 5 martie, clienţii Telekom România au întâmpinat dificultăţi, timp de peste şase ore, în accesarea serviciilor de voce şi date mobile din cauza unor disfuncţionalităţi de natură tehnică.

„Situaţia a fost cauzată de un echipament care a cedat, în contextul mai larg al unor lucrări de modernizare şi de creştere a capacităţii reţelei mobile. În următoarea perioadă, specialiştii noştri vor continua să monitorizeze îndeaproape toţi parametrii reţelei”, menţionează operatorul pe propria pagină de socializare.

Ulterior, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, într-o postare pe website-ul instituţiei, că va investiga incidentul care a afectat pe data de 5 martie reţeaua Telekom şi, implicit, un număr semnificativ de clienţi ai operatorului. În acest sens, arbitrul pieţei telecom a solicitat şi a primit o notificare de la Telekom Romania Mobile Communications cu privire la incidentul cu impact semnificativ care a afectat, recent, reţeaua operatorului şi aşteaptă informaţii şi documente suplimentare pentru a analiza situaţia şi a aplica eventuale măsuri.

ANCOM precizează că incidentul înregistrat luni, 5 martie, când timp de mai multe ore abonaţii Telekom nu au putut accesa serviciile de voce şi date mobile, „este unul dintre cele mai ample de acest tip şi va fi analizat cu celeritate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL