A fost desemnată „Maşina Anului 2018” în Europa

A fost desemnată „Maşina Anului 2018” în Europa

A fost desemnată „Maşina Anului 2018” în Europa cu ocazia deschiderii pentru presă a celei de-a 88-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva.

Este pentru prima oară când Volvo primeşte acest premiu de prestigiu. Este vorba despre noul Volvo XC40, SUV-ul de clasă mică al constructorului suedez.

„Câştigarea acestui premiu pentru noul nostru XC40 a venit la momentul potrivit”, a spus Hâkan Samuelsson, Preşedinte şi CEO al Volvo Cars. „Pentru prima oară, Volvo are trei modele SUV disponibile la nivel global. XC40 va juca un rol important în creşterile viitoare, oferindu-ne acces pe segmentul de SUV-uri mici, un segment nou şi în creştere rapidă.”

XC40 stabileşte un nou standard în segmentul său în materie de design, conectivitate şi tehnologii pentru siguranţă. Primele comenzi în Europa şi SUA au însemnat un total de 20.000 de maşini. XC40 va intra în curând şi pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume.

XC40 este primul model Volvo Cars construit pe arhitectura modulară compactă (CMA), care va sta la baza tuturor maşinilor din seria 40, incluzând maşinile complet electrice. Dezvoltată împreună cu Geely, CMA oferă companiei economiile de scară necesare pentru acest segment.

Funcţionalităţile de siguranţă şi asistenţă şofer ale lui XC40 includ sistemul Pilot Assist, City Safety, atenţionare la părăsirea benzii de mers, alerte Cross Traffic cu suport la frânare şi camera 360° care ajută şoferul să parcheze în spaţii înguste.

XC40 oferă un design interior ingenios şi idei de depozitare cu mai mult spaţiu funcţional pentru depozitarea la nivelul uşilor şi sub scaune, un loc special pentru telefoane cu încărcare prin inducţie, un cârlig rabatabil pentru genţile mici şi un coş de gunoi detaşabil pe consola tunel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL