SIF-urile au intrat într-un con de umbră: acţiunile se tranzacţionează chiar şi la un discount de 59%

SIF-urile au intrat într-un con de umbră: acţiunile se tranzacţionează chiar şi la un discount de 59%

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expuneri de la sectorul financiar la energetic şi la companii nelistate, s-au tranzacţionat în luna iulie la discounturi cuprinse între 27% şi 59% faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN), diferenţa provenind în primul rând de la calitatea activelor şi ponderea companiilor listate în activul net, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri.

„De ceva vreme, acestea (SIF-urile-n. red.) au intrat într-un con de umbră. Lichiditatea SIF-urilor este din ce în ce mai mică, evoluţia activului net trece aproape neobservată şi astfel s-a ajuns în situaţia în care un discount de 40%-50% faţă de activul net să nu mai reprezinte o miză pentru investitori“, spune Simion Tihon, broker la Prime Transaction.

SIF Muntenia s-a tranzacţionat la un discount de 59% faţă de activul net în luna iulie, în timp ce la polul opus a fost SIF Muntenia, cu 27%. VUAN-urile au crescut pe linie pentru toate cele cinci SIF-uri în luna iulie, iar de la începutul anului 2018 SIF Banat-Crişana este singura societate cu un VUAN în scădere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL