Aproape 1,5 milioane de euro pentru prima etapă de modernizarea a iluminatului public din Brașov

Aproape 1,5 milioane de euro pentru prima etapă de modernizarea a iluminatului public din Brașov

Primăria Brașov a anunțat că, în următoarele zile, se va depune documentaţia în vederea autorizării pentru modernizarea sau extinderea reţelei de iluminat pentru 6 străzi din municipiul Braşov.

Această invetiţie reprezintă prima etapă din proiectul ,,Modernizarea şi extinderea Sistemului de Iluminat Public din municipiul Braşov aferent străzilor: Oltului, Someşului, Lacurilor, Calea Bucureşti, Iazului, Brânduşelor, Bârsei, Ioan Slavici, I.L. Caragiale, b-dul Victoriei, Aleea Tiberiu Brediceanu, Brazilor, Stejarului, Şoseaua Cristianului şi DN 13”.

Cele 6 străzi sunt: DN 13, între Leroy Merlin şi intersecţia cu ocolitoare, unde în acest moment nu există reţea de iluminat public; Şoseaua Cristianului; strada Bârsei; str. Lacurilor; str. Stejarului şi str. Brazilor.

„După obţinerea autorizaţiei de construire, imediat fima Flash Lighting va trebui să înceapă lucrările. În acest prim pachet am introdus străzile unde nu aveam deloc reţea de iluminat, cele cu reţele foarte vechi sau cele pe care şi Electrica trebuia să intervină. Una dintre cele mai importante lucrări este cea care vizează instalarea sistemului de iluminat public pe DN 13, tronsonul cuprins între Pasajul Fartec şi ocolitoare, singura ieşire din oraş fără sistem de iluminat public. La aceasta se adaugă şi extinderea reţelei pe DN 73, între intersecţia cu str. Bucegi şi limita intravilanului muncipiului Brasov. În felul acesta, putem spune că am rezolvat, în mare parte, ceea ce înseamnă iluminatul intrărilor în oraş. Mai rămâne sectorul din DN 13 aflat în administrarea CNAIR, de la intersecţia cu ocolitoarea până la ieşirea din oraş, înspre Târgu Mureş, unde, din păcate, nu putem inteveni. În acea zonă, pentru creşterea siguranţei pietonilor, am iluminat cu sisteme LED toate trecerile de pietoni. Această achiziţie vizează şi modernizarea unor reţele de iluminat, dar şi a unor treceri de pietoni, în zona cărora vor fi instalate, în asfalt, sisteme LED de semnalizare a acestor treceri “, a precizat primarul George Scripcaru.

Contractul va fi executat de firma de casa a Primăriei de mai mulți ani, Flash Lighting Services SA. Valoare investiției este de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, banii fiind asigurați de la bugetul local.

Termenul de execuţie al lucrărilor este de 3 luni pentru proiectare şi 15 luni pentru executia acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL