FrieslandCampina România a lansat un program de sprijinire a fermierilor din Ardeal

FrieslandCampina România a lansat un program de sprijinire a fermierilor din Ardeal

FrieslandCampina România, producătorul brandului Napolact, a lansat un program de sprijinire a fermierilor locali, parte a unei inițiative Royal FrieslandCampina. „Impreună pentru o fermă mai buna” aduce împreună fermierii români cu cei olandezi în vederea creșterii productivității fermelor partenere Napolact. În următoarele 2 săptămâni, 60 de ferme din Ardeal vor luă parte la acest program.

Cornel Cărămizaru, directorul general FrieslandCampina România, este speaker la retail Arena 2018! Vino să îl asculți povestind despre evoluția și provocările Napolact, pe 24 și 25 octombrie, la hotel Sheraton! Detalii, aici.

Programul dedicat fermierilor din Ardeal își propune să ofere din expertiză olandeză și să ajute fermerii locali să crească eficientă fermelor și calitatea laptelui. În prima etapă a programului participă 60 de ferme, care urmează a fi vizitate de trei fermieri olandezi, membri ai Cooperativei Royal Friesland Campina.

În urmă vizitelor celor 60 de ferme și folosind o platformă digitală dezvoltată de FrieslandCampina, fermierii vor primi sfaturi și direcții privind eficientizarea costurilor, managementul și sănătatea fermei.

FrieslandCampina România lucrează cu 1000 de ferme din 13 județe din zonă Ardealului și colectează anual peste 100.000 de litri de lapte de la aceștia. FrieslandCampina România a investit în perioadă 2017-2018 peste 300.000 de euro în proiecte și programe menite a ajută fermerii din Ardeal să dezvolte un model de business sustenabil.

„Fermele din Ardeal sunt singură noastră sursă de lapte pentru produsele Napolact. Prin urmare, parteneriatele pe care le-am dezvoltat cu cei peste 1.000 de fermieri sunt esențiale pentru noi. Programul lansat esre o investiție pe care am dorit-o încă de la numirea mea în această funcție, un program care sunt convins, în timp, va contribui la dezvoltarea sustenabilă a fermelor producătoare de lapte din România”, spune Cornel Cărămizaru (foto), director general FrieslandCampina România.

Compania olandeză Royal FrieslandCampina, o cooperativă deținută de peste 18.000 de fermieri, a lansat programul de dezvoltare a industriei laptelui în urmă cu 3 ani. În cadrul acestuia au fost implicați peste 250.000 de fermieri.

Programul „Impreuna pentru o fermă mai buna” este realizat cu sprijinul Ambasadei Olandei în România; Olanda este al doilea exportator agrifood din lume și cel mai mare investitor străin în România, cu peste 5.000 de companii desfășurând afaceri pe plan local.

Sursa:wall-street.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL