Petre Daea: 757 de fermieri au renunțat la pribegie și au găsit sămânța succesului în țara

Petre Daea: 757 de fermieri au renunțat la pribegie și au găsit sămânța succesului în țara

Programul de sprijin pentru tomate, derulat de Ministerul Agriculturii, a crescut “de la simplu la dublu” în cei doi ani de la lansare. Dacă în primul an a atras 8.000 de producători, în acest an a ajuns la 16.000, a anunțat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, în cadrul conferinței Retail Arenă, organizată de wall-street.ro.

Cel mai vizibil program pe care îl derulăm, cel de sprijin pentru tomate, pe care l-am lansat acum 2 ani, a crescut de la simplu la dublu. Cu un an în urmă am atras în jur de 8.000 de producători, iar anul acesta avem 16.000 de producători, din care 64% sunt tineri, sub 40 de ani. Avem 757 de fermieri care au renunțat la pribegie și au găsit sămânța succesului aici, cum au găsit sămânța succesului și în celelalte programe pe care le derulam”, a declarat Petre Daea. În opinia să, programul a inregsitrat un succes care merită multiplicat și către alte produse.

Ministrul Agriculturii a menționat și colaborarea dintre instituția pe care o reprezintă și mării retaileri, pentru promovarea produselor românești la raft.
Totodată, Petre Daea a amintit și programul de promovare a cărnii de oaie, în condițiile în care Romnaia se află pe locul trei în Uniunea Europeană la suprafețele de pășune, fapt care favorizează producția de carne de oaie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL