Salariul minim creşte cel mai târziu de la 1 ianuarie

Salariul minim creşte cel mai târziu de la 1 ianuarie

Salariul minim va creşte cel mai târziu de la 1 ianuarie, data fiind acum în analiza Guvernului, a declarat duminică la Antena 3 Eugen Teodorovici, ministerul Finanţelor.

„Analizăm care este data optimă şi vom lua o decizie. Este posibil ca hotărârea de Guvern să apară săptămâna viitoare”, a precizat Teodorovici.

Ministerul spune că Guvernul are în vedere şi reducerea dezechilibrelor dintre salariile de la stat şi cele din mediul privat. „Legea salarizării vine şi cu o reaşezare a zonei publice”, a spus ministrul. Teodorovici spune că salariile mari din zona publică au fost date pentru a atrage specialişti.

 România ar fi beneficiat de sume mult mai mari din partea UE dacă Guvernul Cioloş nu ar fi blocat fondurile, dar miniştrii de atunci s-au mulţumit să vadă cum este în administraţie şi să adune informaţii pentru a le folosi în afaceri, a declarat la Antena 3 ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici spune că România a primit 48,6 miliarde de euro de la UE şi a contribuit cu 16,5 miliarde de euro, dar că ar fi trebuit să primească mai mult. ”Din păcate a fost guvernul din 2016, care doar a blocat”, a spus ministrul.

Teodorovici spune că banii primiţi au rămas în mare parte în ţară, dar că o parte au plecat spre alte state din UE, în urma contractelor care au fost semnate şi a plăţilor făcute.

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/teodorovici-salariul-minim-creste-cel-mai-tarziu-de-la-1-ianuarie-17573918

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL