Petre Daea vrea câte un abator mobil în fiecare comună din ţară

Petre Daea vrea câte un abator mobil în fiecare comună din ţară

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, vineri, la Constanţa, că intenţionează să introducă în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală proiectul abatoarelor mobile, urmând ca acestea să fie înfiinţate în fiecare comună, iar jumătate din fondurile necesare realizării să fie acoperite de Guvern.

Petre Daea a declarat, vineri, la Constanţa, unde s-a întâlnit cu crescători de ovine din întreaga Dobroge, că a fost impresionat de primul abator mobil, realizat, la Braşov, de Asociaţia de Creştere a Taurinelor „Bălţata Românească”.

„Cu câteva zile în urmă am fost la Braşov, la Asociaţia de Taurine Bălţata Românească. Acolo, printr-o colaborare excepţională între medicul veterinar, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare de acolo şi preşedintele de la această asociaţie au reuşit să facă un proiect pentru aceste abatoare mobile şi iată că l-au pus şi în practică. Am participat la inaugurarea acestui moment deosebit de important pentru ţară, pentru că ştim foarte bine că la nivelul ţării trebuie să realizăm aceste mici abatoare în aşa fel încât fermierii, şi nu numai fermierii ca atare, ci şi gospodăriile populaţiei, să aibă unde să sacrifice în condiţii sanitar veterinare corespunzătoare animalele de care dispun şi să le expună pentru valorificare consumatorilor în condiţii de igienă”, a explicat ministrul Agriculturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL