Susține proiectul brașovean Smart MindLab – Centru Educațional Experimental, din Competiția RO SMART în Țara lui Andrei

Susține proiectul brașovean Smart MindLab – Centru Educațional Experimental, din Competiția RO SMART în Țara lui Andrei

OMV Petrom demarează o competiție națională de proiecte SMART, prin care susțin inițiativele care folosesc inteligent tehnologia pentru a construi comunităti sustenabile în România, pentru o țară mai bună.

Competiția RO SMART în Țara lui Andrei, susține proiecte ce folosesc soluții tehnologice sau întroduc noi tehnologii care rezolvă problemele cu care se confruntă comunitătile, cresc calitatea vieții și nivelul de comfort al cetătenilor, imbunătătesc serviciile publice, cetățeni fiind astfel mai bine conectați la serviciile publice, și multe alte aspect extreme de importante pentru comunitatea noastră.

Smart Mindlab – Centru Educațional Experimental, este un proiect pentru Brașov și brașoveni, dezvolat de către Asociației SUPORT REGIUNEA CENTRU și de către echipa Learnex.ro Brașov.

“Inainte de orice alegere sau orientare, cred cu putere în Comunitate, iar culoarea “politică” a fiecărui individ ar trebui să fie în primul rând Comunitatea! Despre proiect va pot spune foarte multe. Despre cum l-am gândit și cum l-am scris împreună cu Ciprian Branea ar fi și mai multe de spus. Ce se poate dezvolta cu Smart MindLab pentru Brașov: Generații de copii pasionați și motivați!” ne spune Silvia Daniela Pohrib, Co-Fondator Learnex.ro

Proiectul constă în dezvoltarea, în premieră națională, a unui Smart MindLab-Centru Educațional Experimental Smart, definit că spațiu destinat educației STEAM în care copiii, tinerii și adulții care vor beneficia de educație în aceste domenii prin metode non-formale, interactive, experimentale în care tehnologiile în general și tehnologiile digitale vor avea un loc central în procesul de învățare și formare.

Smart MindLab își propune să contribuie la formarea noilor generații de inovatori în domeniile științelor și a tehnologiilor prin stârnirea pasiunii și a fascinației pentru aceste domenii, stimularea experimentării și a participării în procesul învățării, a creativității și inovației.

Componența SMART a proiectului constă în integrarea tehnologiilor, în special a celor digitale că modalitate principală de interacțiune cu conținutul educațional. Utilizarea tehnologiilor multimedia interactive: meșe interactive și pereți interactivi mulți-touch și mulți-ușer, ochelari de realitate augmentata, etc. și virtuală. Atât modalitatea de realizare a acestora cât și conținutul informațional pe care îl vor prezența vor fi special concepute pentru acest proiect. De exemplu, pe masă interactivă se vor putea desfășura disecții virtuale pentru studiul anatomiei, sau se va putea explora scară universului și dimensiunile relative de la particule subatomice la galaxii și filament galactice. Aceste modalități înalt tehnologizate de prezentare a informațiilor pot fi regăsite în marile muzee ale lumii, iar procesul de documentare al proiectului a inclus vizitarea unora dintre acestea (“Cité de l’espace” – muzeul Agenției Spațiale Europene, “London Science Museum”, “Experimentarium” – Copenhaga).

Dispozitive experiment ce vor ajuta la exemplificarea unor fenomene fizice (electricitate, optică, mecanică, sunet etc). Inclusiv procesul de realizare al instalațiilor propuse încadrează proiectul în categoria SMART, acestea fiind produse în România, pe baza experienței acumulate în ani de cercetare și experimentare. Aceste procese vor fi explicate tinerilor, împreună cu principiile de funcționare, a provocărilor și modalității de rezolvare a problemelor apărute pe parcursul dezvoltării conceptelor.

Brașoveni, vă invităm să votați acest un proiect cu un simplu vot online, gândit și scris cu pasiune pentru educație, copii, tehnologie și viitor. Votul vostru contează: Accesați acest link gratuit pentru un vot online al proiectului Smart Mindlab – Centru Educațional Experimental din pasiune pentru Brașov. Termenul limită pentru votul acestui proiect este 15 Noiembrie.

Votează AICI!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL