Cotația criptomonedei scade sub 4000$

Cotația criptomonedei scade sub 4000$

Între 600.000 și 800.000 echipamente de „minerit” bitcoin au fost închise în ultimele două săptămâni, pe fondul scăderii prețului criptomonedei și a dificultății de a exploata monede digitale, potrivit unui studiu realizat de o companie din industrie. „Mineritul” este procesul prin care utilizatorii folosesc resursele unui computer sau a unui echipament special pentru a genera noi criptomonede.

Într-un interviu acordat CoinDesk, Mao Shixing, fondatorul companiei chineze de exploatare a monedelor digitale – F2pool, a declarat că estimarea firmei sale ia în calcul scăderea totală a hashrate-ului (unitatea de măsură pentru cantitatea de putere de calcul pe care o consumă rețeaua bitcoin pentru a funcționa) și media puterii de calcul a echipamentelor miniere mai vechi, care generează mai greu profit.

Conform datelor disponibile pe blockchain.info,  hashrate-ul rețelei bitcoin a scăzut cu aproximativ 13% în perioada 10 – 24 noiembrie (de la circa 47 de milioane de Terahash/secundă pe 10 noiembrie la 41 milioane pe 24 noiembrie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL