Cum a devenit Sustainalytics unul dintre cei mai mari angajatori din România în domeniul economiei sustenabile

Cum a devenit Sustainalytics unul dintre cei mai mari angajatori din România în domeniul economiei sustenabile
Sustainalytics, unul dintre cei mai mari angajatori din România în domeniul economiei sustenabile își continuă expansiunea la nivel național și global, angajând specialiști în București și Timișoara. După opt ani de prezență pe piața locală, în echipa Sustainalytics lucrează peste 200 de persoane, în departamente de analiză, consultanță, soluții financiare sustenabile, dezvoltare software, economie, juridic, administrare și resurse umane.
Compania derulează activități de cercetare și analiză care permit investitorilor, băncilor și altor institutii din mediul financiar global, să ia decizii informate, atunci când derulează o investiție. Mai exact, echipa are o contribuție importantă în colectarea și analiza de date cu privire la performanța de mediu, socială și de management a companiilor, care sunt utilizate apoi de investitori, alături de alți indicatori și factori, pentru a lua decizii privitoare la alocările de capital. Prin aceasta activitate Sustainalytics incurajeaza investitiile responsabile, contribuind astfel la o economie globala mai echitabila si sustenabila.

Echipa este în continuă creștere, atât în țara noastră, cât și la nivel global. Se caută specialiști care să ocupe poziții de software development si testare, management de produse si proiecte, analiza de sustenabilitate si guvernanta corporativa, analiza de date.

„Activitatea Sustainalytics în România nu se limitează doar la relația cu clienții noștri. Suntem un partener activ pentru diverse instituții, iar angajații noștri se implică activ, dacă își doresc, în diverse proiecte comune. De asemenea, suntem participanți și susținători la diverse conferințe și evenimente din domeniul sustenabilitatii”, a afirmat Darren Willman, Manager Corporate Governance Sustainalytics România.

Sustainalytics s-a înființat în 1992, prin fuziunea companiei Jantzi Research (fondată de actualul CEO, Michael Jantzi) și firma cu sediul în Amsterdam, care a și dat numele brandului de astăzi. De-a lungul timpului, Sustainalytics a reușit să participe la o schimbare a viziunii față de conceptul de sustenabilitate în procesul de investiție. După ani de eforturi, sustenabilitatea de mediu, socială și a managementului sunt luate în considerare în orice proces financiar și investițional din lume. În acest moment, compania are peste 400 de angajați la nivel global, numărul lor fiind în creștere.

Sursa: https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-22819967-cum-devenit-sustainalytics-unul-dintre-cei-mai-mari-angajatori-din-romania-domeniul-economiei-sustenabile.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL