Un business neobişnuit: Puşcăria falsă în care oamenii merg pentru a scăpa de închisoarea care este viaţa de zi cu zi

Un business neobişnuit: Puşcăria falsă în care oamenii merg pentru a scăpa de închisoarea care este viaţa de zi cu zi

Majoritatea oamenilor încearcă să nu ajungă în închisoare. Pentru mulţi cetăţeni din Coreea de Sud, însă, o închisoare falsă este locul în care încearcă să scape de viaţa de zi cu zi.

„Această închisoare îmi oferă sentimentul libertăţii”, a declarat Park Hye-ri, în vârstă de 28 de ani, pentru Reuters. El este unul dintre clienţii închisorii false. O zi petrecută într-o celulă din această instituţie privată de „detenţie” costă 90 de dolari.

Deschisă în 2013, „închisoarea” Prison Inside Me a găzduit mai mult de 2.000 de persoane. Mulţi dintre clienţi sunt angajaţi stresaţi din birouri.

Regulile închisorii sunt stricte. Clienţii nu au voie să discute cu alţi „prizonieri” şi trebuie să predea telefoanele mobile şi ceasurile. Înainte de a intra în celule, deţinutul primeşte o uniformă albastră, un covoraş de yoga, un set pentru a-şi prepara ceai, un creion şi un carneţel. Dormitul se face direct pe podea, iar în fiecare celulă se găseşte o mică toaletă, dar nu şi o oglindă. Hrana primită de clienţi este simplă: cartofi dulci şi shake de banane seara şi terci de orez dimineaţa.

Noh Ji-Hyang, cofondatoare a Prison Inside Me, a declarat că ideea afaceri i-a venit după ce soţul ei, un procuror care lucra 100 de ore pe săptămână, i-a spus că uneori şi-ar dori să ajungă după gratii pentru a se putea odihni.

După prima experienţă într-o celulă din închisoarea falsă, clienţii spun, potrivit lui Noh: „Aceasta nu este o închisoare. Adevărata închisoare este aceea în care ne întoarcem”. 

Sursa: https://www.mediafax.ro/life-inedit/un-business-neobisnuit-puscaria-falsa-in-care-oamenii-merg-pentru-a-scapa-de-inchisoarea-care-este-viata-de-zi-cu-zi-video-17718022

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL