Directorul Google apără „integritatea” produselor companiei, cu doar o zi înainte de audierile în Congresul SUA

Directorul Google apără „integritatea” produselor companiei, cu doar o zi înainte de audierile în Congresul SUA

Directorul executiv al companiei Google Alphabet Inc., Sundar Pichai, a apărat luni integritatea produselor companiei, cu doar o zi înainte de audierea de către Congres, unde se aşteaptă să se confrunte cu întrebări dificile din partea parlamentarilor americani, relatează Reuters.

Compania s-a aflat sub incidenţa autorităţilor din cauza problemelor legate de motivul pentru care a întârziat dezvăluirea vulnerabilităţilor reţelei de socializare Google+, indiferent dacă va reporni motorul de căutare în China sau dacă va fi îndreptat împotriva republicanilor.

Trei senatori democraţi au trimis o cerere scrisă în luna octombrie Comisiei Federală pentru Comerţ, cerând agenţiei să investigheze Google+.

În cererea adresată Comisiei Juridice, făcută publică luni, directorul executiv Sundar Pichai a declarat că el conduce compania „fără prejudecăţi politice”.

„Lucrăm din greu pentru a asigura integritatea produselor noastre şi am pus instituit o serie de verificări şi rapoarte pentru a ne asigura că vor continua să se conformeze standardelor noastre”, a declarat Pichai.

„Eu conduc această companie fără părtinire politică şi lucrăm pentru a ne asigura că produsele noastre continuă să funcţioneze în acest fel. A face altfel ar contraveni principiilor noastre fundamentale şi intereselor noastre de afaceri”, a adăugat acesta.

Pichai a fost de acord în septembrie să depună mărturie datorită preocupărilor republicane că societatea este părtinitoare faţă de conservatori. Google a negat în mod repetat acest lucru.

Sursa: https://www.mediafax.ro/externe/directorul-google-apara-integritatea-produselor-companiei-cu-doar-o-zi-inainte-de-audierile-in-congresul-sua-17781437

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL