Peste 2,3 milioane de euro plus TVA, pentru eficientizarea energetică a sediului ISU Brașov

Peste 2,3 milioane de euro plus TVA, pentru eficientizarea energetică a sediului ISU Brașov

Clădirea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei“ Braşov, de pe strada Mihai Viteazul, va fi eficientizată energetic printr-o intervenţie complexă, estimată la 10,726 milioane de lei fără TVA.

Contractul de lucrări a fost deja scos la licitaţie pe platforma electronică SICAP, iar ofertele pot fi întregistrate până la data de 12 februarie.

Lucrările de eficientizare energetică vizează imobilul reşedinţă al ISU Braşov (C1), Centrul judeţean de conducere şi coordonare a intervenţiilor (C2), garajul şi cazarea de trupă, sediul SMURD (C4) şi magaziile. Intervenţiile pentru aducerea structurii de rezistenţă a acestora la cerinţele impuse de normativele de stabilitate în vigoare vor dura 27 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Intervenţia la clădirile administrate de ISU de pe strada Mihai Vitează vine în urma unei expertize tehnice care a arătat că este nevoie de o eficientizare energetică dar şi de lucrări la fundaţii, pentru întărirea stabilităţii şi creşterea rezistenţei seismice.

Construcţiile de pe strada Mihai Viteazu, aflate în proprietatea Municipalităţii, au fost construite în anul 1937 şi au trecut până acum prin mai multe etape de reparaţii, în perioada 1966 – 1990, după cum reiese din documentaţia ataşată anunţului de licitaţie de pe SICAP.

Intervenţiile respective au fost însă de tipul reparaţiilor curente, menite să menţină construcţia în parametrii constructivi iniţiali şi să aducă unele îmbunătăţiri minimale ale caracteristicilor termice.

Specialiştii care au făcut expertiza au arătat însă că sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu mai corespunde acum, ca eficienţă energetică, de aceea şi costurile de întreţinere sunt mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL