De ce agricultorii romani prefera sa achizitioneze ingrasaminte chimice pentru culturile lor?

De ce agricultorii romani prefera sa achizitioneze ingrasaminte chimice pentru culturile lor?

Orice cultura, oricat de bine ingrijita, are nevoie de ingrasaminte pentru a se dezvolta si a creste sanatos. Printre ingrasamintele pe care le au la dispozitie fermierii romani sunt cele chimice si cele naturale.

Exista o dezbatere de mult timp: care dintre cele doua este o alegere mai potrivita pentru extinderea culturilor si dezvoltarea lor in conditiile optime. Alegerea preferata este, de cele mai multe ori, cea a ingrasamintelor chimice.

Produsele din gama ingrasaminte chimice complexe sunt toate ingrasamintele care au fost fabricate pentru a completa necesarul de nutrienti specifici unei culturi. In acest sens vorbim despre cele mai importante elemente fara de care o planta nu se poate dezvolta si creste sanatos.

Ingrasamintele chimice sunt un supliment necesar pentru solurile care nu mai pot furniza nivelul necesar de nutrienti plantelor. Acestea completeaza cantitatea necesara plantelor si ofera acestora valoarea nutritionala de care are nevoie.

Ele sunt preferate de fermieri pentru ca sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar, comparativ cu ingrasamintele naturale care au un pret mult mai crescut. Avand in vedere raportul pret-calitate, ingrasamintele chimice sunt alegerea ideala. Au necesarul de substante specifice tipului de culturi pe care doresti sa-l aplici, iar niciun element nu este irosit in sol. In asa fel, costurile de cultivare si productie sunt amortizate, iar profitul agricultorilor creste.

In plus, odata folosit, ne aduce la al doilea motiv pentru care este alegerea fermierilor si anume, arata rezultate foarte rapid. Spre deosebire de ingrasamantul natural care trebuie mai intai sa se descompuna in sol, apoi este preluat de plante, ingrasamintele chimice sunt asimilate imediat. Iar rezultatele apar foarte repede dupa aplicarea acestora.

Un alt motiv pentru care este folosit ingrasamantul chimic este faptul ca, odata ce plantele s-au obisnuit cu un astfel de ingrasamant, este greu sa il schimbi. Acesta trebuie reaplicat la o perioada ciclica pentru a asigura buna crestere a plantelor. In caz contrar, datorita continutului mare de azot, plantele se pot usca mai repede.

In final, ingrasamantul chimic este alegerea fermierilor pentru ca pe langa nutrientii necesari cresterii corecte a plantelor, mai au capacitatea de a oferi plantelor si alte beneficii. De exemplu, creste rezistenta plantelor fata de seceta, ger sau diverse boli. Un avantaj in plus fata de folosirea altui tip de ingrasaminte.

Pentru a achizitiona ingrasaminte chimice de calitate apelati cu incredere la Rodbun. Acestia sunt orientati spre satisfacerea tuturor nevoilor existente in industria agricola din Romania. Vin in intampinarea clientilor cu solutii eficiente pentru un farming de succes la preturi avantajoase.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL