Centrul Medical Maria a pus în functiune prima cameră hiperbară din Brașov

Centrul Medical Maria a pus în functiune prima cameră hiperbară din Brașov

Dotat cu cele mai avansate și inovatoare aparaturi, tehnologii și tehnici medicale de combatere a pandemiei coronavirus, Centrul Medical Maria este unul dintre cel mai mare spital de cronici din judetul Brașov, fiind amplasat într-o zonă naturală plină de liniște din comuna Sânpetru. Componenta umană nu este neglijată, aici lucrând specialiști de primă clasă, ajutați logistic de dotările ultramoderne ale unității de sănătate.

Complexul medical oferă servicii integrate și personalizate pentru fiecare pacient în parte, rezolvând problemele de sănătate printr-un circuit medical standardizat și complet de diagnosticare, tartare, recuperare si ingrijiri medicale de lungă durată.

Centrul Medical Maria răspunde nevoilor pacienților săi printr-o echipă de medici ultraspecializați în cele mai importante departamente, prin dotări la cele mai înalte standarde ale comunității europene și prin capacitatea de a trata și a monitoriza pacientul în condiții optime. Complexul dispune de un centru de îngrijire medicală, de o secție de recuperare neurologică, una de îngrijiri paleative, de un departament specializat în cazurile psihiatrice cronice, dar și de o secție pentru tratarea adicțiilor.

Tot la Centrul Medical Maria din Sânpetru este prezentă și una dintre cele mai revoluționare tehnici medicale contemporane – camera hiperbară multi-loc. Terapia cu oxigen în această cameră este o formă de tratament care implică respirarea de oxigen pur într-o capsulă presurizată. Camera hiperbară este un dispozitiv medical creat special pentru vindecarea corpului, întrucât țesuturile organismului uman au nevoie să primească un nivel adecvat de oxigen pentru a funcționa corect. Atunci când țesutul este lezat are nevoie de și mai mult oxigen pentru a supraviețui și a se regenera. Acest tip de terapie mărește considerabil cantitatea de oxigen pe care o va purta sângele prin corp. Creșterea nivelului din sânge restaurează buna funcționare a țesuturilor, accelerând vindecarea și ajutând organismul să lupte contra infecțiilor și nu numai. Cea mai frecventă manifestare severă a COVID-19 este pneumonia virală, iar pentru reabilitarea medicală a pacientului, specialiștii recomandă oxigenoterapia hiperbară. Terapia în cameră hiperbarică se realizează doar în baza unei programări și a recomandărilor specialiștilor de la Centrul Medical Maria.

Începând cu 7 iunie, zi de la care spitalul nostru a devenit unitate medicală suport covid, am avut în tratament și evaluări aproximativ 800 de pacienți. Și tocmai în această perioadă de pandemie, în care problema locurilor din spitale a devenit una națională, ne mândrim cu faptul că nu am refuzat de la internare niciun pacient confirmat pozitiv covid, indiferent de gradul de dependență manifestat. Zilnic evaluăm sanătatea pentru aproximativ 25-30 de persoane”, spune Florin Guran, directorul Centrului Medical Maria.

Centrul Maria este și o destinaţie pentru persoanele vârstnice cu sau fără probleme de sănătate. De serviciile sale pot beneficia şi persoane care se tratează ambulatoriu, în regim de pensiune completă. În cadrul Centrului Rezidenţial pentru Vârstnici Maria funcţionează Spitalul de Recuperare Medicală MARIA, specializat in Recuperare Medicală, Medicină Fizică şi Balneofizioterapie. Spitalul se adresează atât beneficiarilor cazaţi în Centrul Rezidenţial, cât şi potenţialilor clienţi din afara Centrului Maria. Pacienţii externi pot fi trataţi ambulatoriu pe baza programărilor zilnice, dar pot opta şi pentru cazare în locurile special amenajate exclusiv pentru aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL