Econergy, cumpărătorul parcului fotovoltaic de la Părău, face o nouă achiziție în Constanța

Econergy, cumpărătorul parcului fotovoltaic de la Părău, face o nouă achiziție în Constanța

Compania israeliană Econergy Renewable Energy, dezvoltatorul celui mai mare parc fotovoltaic din România, și-a asigurat o finanțare de peste 200 milioane de euro pentru proiecte de energie regenerabilă în România și Polonia și a semnat o nouă achiziție pe piața românească, în județul Constanța.

Econergy construiește la Rătești, județul Argeș, cel mai mare parc solar din țară, cu o capacitate de 153 MW, proiect cumpărat vara trecută de la Portland Trust în parteneriat cu firma compatrioată Nofar Energy. Investiția totală în proiect este estimată la aproximativ 98 milioane de euro.

Acum, compania a achiziționat un proiect pentru construcția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 60 MW, în localitatea Ovidiu, județul Constanța. Tot acum, compania israeliană a semnat două acorduri de finanțare pentru piețele din România și Polonia, unde vizează construcția de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate totală de peste 2 GW, cele mai multe în România.

Toamna trecută, Econergy a preluat un alt proiect fotovoltaic important, situat în Părău, județul Brașov, cu o capacitate de aproape 90 MW.

Econergy a semnat un acord de aproximativ 50 milioane de euro cu managerul francez de active RGreen, sub formă de capital și împrumut, pentru construcția proiectului de la Părău. “Atât România, cât și Polonia reprezintă piețe-țintă cheie pentru Econergy, iar aceste asocieri în participație vor sprijini livrarea eficientă și la timp a proiectelor noastre în aceste țări”, potrivit companiei.

Construcția parcului solar de la Părău este așteptată să înceapă trimestrul următor, proiectul urmând să fie conectat la rețeaua națională în prima parte a anului viitor.

În total, Ecoenergy are proiecte în dezvoltare de peste 1,5 GW în România, compania estimând că va începe construcția efectivă pentru aproximativ 400 MW în cursul acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL