Tatian Diaconu, CEO Nhood: Brașovul are o calitate generală a vieții foarte bună

Tatian Diaconu, CEO Nhood: Brașovul are o calitate generală a vieții foarte bună

De ce investesc oamenii într-un oraș? Iată ce spune Tatian Diaconu, CEO Nhood România. Precizăm că Nhood asigură servicii de management pentru Ceetrus (dezvoltatorul imobiliar numărul 1 din Brașov, care a realizat mall-ul Coresi și cartierul de blocuri cu același nume), dar și alte companii.

Noi am investit aici și niciodată nu s-a pus problema dacă terenurile sunt ieftine sau scumpe. Cred că în lista de criterii se pune accent pe următoarele aspecte majore: viziune, pentru că un investitor merge către o comunitate nu speculativ, ci pe termen mediu și lung, adică peste 10 ani. Așa că îl interesează unde merge traseul orașului. 

Al doilea criteriu, și aici fac o mică paranteză, cred că orașele sunt în competiție, este calitatea generală a vieții. Ce înseamnă asta pentru mulți investitori? Educație, sănătate, cultură, fluiditatea în relația cu administrația locală, plus aspecte precum mobilitatea în oraș, regională și altele. Pentru fiecare dintre ele este o bifă. 

Iar al treilea criteriu este calitatea generală a comunității. Cred că Brașovul are o calitate generală a vieții foarte bună, iar dacă în trecut era oraș industrial, și dacă acum este oraș turistic, acum cred că e un oraș cu educație, cosmopolit. De aceea aleg investitorii să investească într-un oraș“, a afirmat Tatian Diaconu la Forbes Best Cities for Business – Brașov 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL