Dacia va produce la Mioveni viitorul SUV inspirat de conceptul Bigster, ce va fi lansat în 2025

Viitorul model din segmentul C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la uzina de la Mioveni. Noul SUV va fi lansat în 2025.

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii: preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, spune Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Dacia Bigster concept 2021 side
Conceptul Dacia Bigster (2021)

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie: sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs.

Dacia Bigster concept 2021 side back 1
Conceptul Dacia Bigster (2021) a fost folosit pentru a prezenta noua identitate vizuală Dacia

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

EDITORIAL